Ginseng

TE GEBRUIKEN BIJ
overspannenheid
vermoeidheid, energietekort
spierpijn
• verbetering van lichamelijke en geestelijke prestaties

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, en ’s middags 2 capsules tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

De Ginseng wordt in China en Korea ook wel het “koninklijke” kruid genoemd, omdat hij gedurende eeuwen voorbehouden werd aan de Keizerlijke familie. Ginseng is een wintervaste plant met volumineuze vertakte, lichtgele wortels en behoort tot de familie van de Arialiaceae.

LEVENSKRACHT

Ginseng geeft het hele lichaam kracht en verhoogt zowel de lichamelijke als de intellectuele prestaties. Ginseng zorgt voor een betere aanpassing van het lichaam aan inspanningen door het vermoeidheidsgevoel te verminderen, het melkzuurgehalte in het bloed te verlagen, spierpijn tegen te gaan en de zuurstofopname door de spieren te verhogen.

Ginseng bevat ook verscheidene vitamines (B-complex), minerale zouten (calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer, zink), sporenelementen (silicium, selenium) en aminozuren. Dankzij deze buitengewone samenstelling is Ginseng effectief bij overspannenheid en chronische vermoeidheid.

Het verbouwen van de Ginsengwortel is kostbaar en neemt veel tijd in beslag omdat de wortel pas na 6 jaar geconcentreerd genoeg is (8% gisenos-iden) om verwerkt te kunnen worden.

Ginseng is in Azië al vele eeuwen een populair middel om voortijdige veroudering en ziektes te bestrijden. Europese ontdekkingsreizigers waren verbaasd toen ze constateerden, dat bevolkingsgroepen die dagelijks ginseng gebruikten over een opvallend goede gezondheid beschikten. Bovendien konden de mensen een zeer hoge leeftijd bereiken. Russische wetenschappers begonnen in 1950 ginseng te onderzoeken. Zij bevestigden dat de wortel van deze plant een opwekkende uitwerking heeft op lichaam en geest. Het is bekend dat Russische atleten en kosmonauten ginseng gebruiken om hun uithoudingsvermogen te verhogen. Er zijn vele soorten ginseng. De Koreaanse en Siberische zijn wereldwijd het meest in trek. Beide soorten beschikken over specifieke therapeutische ’talenten’.

Koreaanse ginseng stimuleert op korte termijn het geestelijk en lichamelijk prestatievermogen. Het wordt ook gebruikt bij impotentie, verminderde sekszin, overgangsklachten, verminderde eetlust en slechte spijsvertering. Koreaanse ginseng wordt aanbevolen aan mensen die verzwakt zijn of herstellen van een ziekte.

Siberische ginseng heeft een sterke adaptogene werking, maar heeft meer tijd nodig om actief te worden in het lichaam. Het wordt dan ook gebruikt door o.a. atleten en studenten om de geestelijke en lichamelijke prestaties op de langere termijn te verbeteren. Het ginseng bevat specifieke bitterstoffen die de weerstand tegen stress verhogen en de productie van DNA/RNA in het lichaam stimuleren. Voorts bestrijdt deze ginsengsoort diarree, impotentie, een slecht geheugen en een slechte spijsvertering.

Geadviseerd wordt om het twintig minuten voor of na de maaltijd in te nemen. Fruitzuren, kunstmatige vitamine C, vetten en proteïne verminderen de effectiviteit van ginseng in het lichaam.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips