Eucalyptus

TE GEBRUIKEN BIJ
neusverkoudheid
• hoest
verkoudheid
sinusitis

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule vóór de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Dit kruid groeit in Australië, Noord en Zuid Afrika, India en Zuid Europa. Er zijn 300 verschillende soorten, waarvan er 25 geschikt zijn om uit de bladeren de heilzame olie te distilleren. De Duitse botanist en ontdekkingsreiziger Baron Ferdinand von Muller ontdekte halverwege de vorige eeuw de geneeskrachtige werking van eucalyptus. Tijdens een reis door Australië vond hij uit dat de parfum die van de bladeren afkwam een koortsverdrijvende werking had. In 1957 werd een zak met zaadjes door Franse artsen naar Algerije gestuurd. Daar werden ze geplant in een provincie met het hoogste ziektepercentage van het land.

Eucalyptus

Eucalyptus bleek goed te gedijen in deze streek. Vijf jaar later was dit district het meest gezonde deel van het land. Dit wordt toegeschreven aan eucalyptol die 70 % van de olie uitmaakt. Deze sterk desinfecterende stof heeft een vernietigende uitwerking op schadelijke micro organismen. Eucalyptusolie is dan ook een belangrijk bestanddeel van veel middelen tegen griep en verkoudheid. Daarnaast lost deze etherische olie slijm op en stilt hij de hoest. Eucalyptus bevordert verder de spijsvertering en eetlust. Het stimuleert de aanmaak van spijsverteringssappen, zodat voedingsstoffen beter door het lichaam opgenomen kunnen worden. Het ingrediënt gingenol verdrijft buikpijn en heeft een normaliserend effect op een te hoge bloeddruk. De shogaol in eucalyptusolie heeft een pijnstillende werking. Dit middel wordt voorts aanbevolen bij ochtendziekte tijdens de zwangerschap.

BALSEM VOOR DE LUCHTWEGEN

Eucalyptus heeft een uitstekende werking op de ademhaling. De geurende blaadjes zijn rijk aan de vluchtige olie eucalyptol. Deze olie is mucolytisch (slijmoplossend). Eucalyptus is echt een weldaad voor de luchtwegen omdat het zowel hoeststillend, slijmoplossend als antiseptisch werkt.

Eucalyptus is het aangewezen middel om aandoeningen aan het ademhalingsstelsel te verzorgen omdat de essentiële olie grotendeels via de longen het lichaam verlaat. De olie kan daardoor direct op keel en bronchiën inwerken


Relevante artikelen
1 reacties
  1. Heb het blad gekocht om thee te zetten wegens de bijzondere werking die het heeft mits niet teveel. Heb meerder klachten waar dit middel zou kunnen werken. Ik ga het meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips