Bijvoet

TE GEBRUIKEN BIJ
• pijnlijke menstruatie
• onregelmatige menstruatie
premenstrueel syndroom

AANBEVOLEN DOSERING

Van de vijftiende dag van de cyclus tot de eerste dag van de volgende cyclus, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule vóór de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Bijvoet, ook wel “ wilde alsem” en “edelruit” genoemd, groeit vooral op zandgrond langs de akkerranden en zelfs gewoon in de tuin. De stevige stengels zijn vaak rood aangelopen en dragen veervormig groen blad, dat aan de onderkant witwollig is. Deze plant bloeit van juli tot september en dankt zijn naam aan Artemis, de beschermgodin van maagden en zieke vrouwen.

Bijvoet

DE PLANT DIE VROUWEN KWAALTJES OPLOST

Bijvoet heeft een krampwerende werking en kalmeert op doeltreffende wijze buikpijn die tijdens de menstruatie optreedt. Deze onaangename pijn wordt veroorzaakt door een verkramping van de baarmoeder.

De essentiële olie die het bijvoetblad bevat heeft een regulerende werking en wordt om die reden aanbevolen aan vrouwen met een onregelmatige cyclus en/of een uitblijvende of zeer lichte menstruatie.

Indien Bijvoet tijdens de tweede helft van de cyclus consequent wordt ingenomen, onderdrukt het de klachten waaraan veel vrouwen lijden voordat ze ongesteld worden (PMS).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips