Artisjok

TE GEBRUIKEN BIJ
• slechte spijsvertering
• leverproblemen
• alcoholmisbruik
• galblaasproblemen

NIET TE GEBRUIKEN BIJ

• de periode dat borstvoeding wordt gegeven omdat het de melkafscheiding remt.

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule vóór de maaltijd met voldoende water innemen.

Artisjok

ALGEMENE BESCHRIJVING

De Artisjok is vermoedelijk een cultuurvorm van de kardoen die van oorsprong afkomstig is uit Afrika en op grote schaal wordt geteeld in Frankrijk. Artisjok is vooral bekend om zijn bloemknop die door fijnproevers als een ware delicatesse wordt beschouwd. In de fytotherapie is men met name geïnteresseerd in de blaadjes van de plant.

DE PLANT DIE DE LEVER BESCHERMT

Het belangrijkste bestanddeel van het blad is cynarine, een stof die zowel de productie als de afbraak van gal door de lever bevordert. Om die reden wordt het artisjokblad gebruikt voor leveren galblaasproblemen. Indirect kan zo ook een te trage darmwerking als gevolg van een slechte leverwerking worden bestreden.

Artisjok bevat naast cynarine ook nog tal van andere stoffen die de lever beschermen en lever-cellen herstellen. Om deze reden kan Artisjok dan ook prima gebruikt worden om na (overmatig) alcoholgebruik de lever te detoxificeren met een reinigingskuur van 2 weken.

Van Artisjok is tevens bekend dat het de spijsvertering stimuleert, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bloedzuiverend werkt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips