Hasjiesj

Hasjiesj en marihuana zijn producten van de in het Nabije Oosten, Afrika, Azië en Zuid-Amerika verbreide Indische hennep (cannabis). De hars, die uit de bloeiende toppen van de hennepplant geperst wordt, is hasjiesj; de gemalen bladeren en bloesems vormen de marihuana.

Hasjiesj en marihuana worden in kruimels gemengd met tabak, en gerookt in sigaretten (joint) of pijpen.

Hasjiesj bevat vijf maal meer werkzame bestanddelen dan een even grote hoeveelheid marihuana.

Beide stoffen hebben een kenmerkende hooigeur; bij het verbranden doet de rook aan de geur van reukkaarsen denken. Andere toepassingen (bijvoorbeeld in dranken) zijn zeldzaam; wel zijn die juist door de verhoogde werking een stuk gevaarlijker.

Hasjiesj

Hasjiesj Werking, gevaren

Marihuana hebben verschillende uitwerkingen: zij beïnvloeden het concentratievermogen, leiden bij velen tot opgewektheid en spontanere contacten, bij anderen tot rusteloosheid en verlies van interessen. Het gevoel van ruimte en tijd, de ervaring van kleur en tonen worden sterker.

Bij gebruik van grote doses treden zinsbegoochelingen (hallucinaties) op, naast angsttoestanden en depressies. Herhaald gebruik leidt mogelijk tot onverschilligheid en sociale vervlakking. Al deze effecten kunnen uitblijven bij gebruik van hasjiesj van mindere kwaliteit, met andere stoffen ‘versneden’ hasjiesj of schijnpreparaten, die helemaal niet werken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips