Roseola

Roseola is een aandoening die wordt gekenmerkt door een plotselinge koortsaanval en gezwollen lymfeklieren in de nek en hals, die vermoedelijk veroorzaakt wordt door het herpesvirus 6. Na de eerste zeven dagen daalt de koorts en ontstaan er rode vlekjes op het gezicht, armen en de hals. Roseola komt alleen voor bij kinderen, hoofdzakelijk in de leeftijd van zes maanden tot twee jaar. Deskundigen weten nog steeds niet hoe het virus wordt overgebracht. Er bestaat geen specifieke remedie, behalve dan de middeltjes om de koorts te verminderen, waaronder lauwe baden en een pijnstiller als paracetamol.

Roseola

Het is van belang om altijd eerst de huisarts te raadplegen voordat u zelf bij de drogist of apotheek geneesmiddelen gaat kopen. De huisarts kan u precies vertellen welk middel en in welke dosis u dit het beste kunt gebruiken en u waarschuwen voor mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties (omstandigheden waaronder u een bepaald medicijn niet mag gebruiken, bijvoorbeeld omdat dit niet samengaat met een middel dat u om andere redenen al moet slikken).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips