Dermatofytosis

Dermatofytosis is een huidinfectie veroorzaakt door een dermatofyt, een schimmelparasiet als Epidermophyton, Trichophyton of een micro-spore. Deze aandoening wordt ook wel mycose of ringworm genoemd en wordt gekenmerkt door ronde of ovaal schilferige plekjes met iets opstaande randen en een kale plek in het midden.

Dermatofytosis

De dermatofyte schimmels worden overgebracht via de aanraking van een besmet persoon of een besmet dier. Dermatofytosis wordt behandeld met een antimycoticum (antischimmelmedicijn) in de vorm van zalf of crème, bijvoorbeeld miconazol of clotrimazol.

Het is van belang om altijd eerst de huisarts te raadplegen voordat u zelf bij de drogist of apotheek geneesmiddelen gaat kopen. De huisarts kan u precies vertellen welk middel en in welke dosis u dit het beste kunt gebruiken en u waarschuwen voor mogelijke bijwerkingen of contra-indicaties (omstandigheden waaronder u een bepaald medicijn niet mag gebruiken, bijvoorbeeld omdat dit niet samengaat met een middel dat u om andere redenen al moet gebruiken).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips