Afvallen door Hardlopen

Veel mensen vinden zichzelf te zwaar en willen graag kilo’s afvallen. Dit kan op vele manieren. Je kunt gaan wandelen, op een speciaal dieet gaan of gaan fietsen. Maar heel veel mensen doen aan afvallen door hardlopen. Afvallen door hardlopen is zeer effectief en het kan ook heel leuk zijn. Bovendien hoef je er dagelijks niet heel veel tijd aan te besteden. Dat maakt hardlopen een zeer populaire bezigheid. Laten we eens kijken hoe hardlopen precies in elkaar steekt. Immers, veel mensen oefenen het uit, dus er zal vast een geheim achter zitten.

Hoe te beginnen

Veel mensen die beginnen met hardlopen door afvallen zijn niet bekend met deze manier van sporten. Voor beginners of mensen met zwaargewicht is het verstandig een andere aanpak te kiezen. Afvallen door hardlopen dient voorzichtig aangepakt te worden, wanneer je niet bekend met hardlopen. Het is niet verstandig om meteen een uur lang per dag te gaan hardlopen. Hiermee voorkom je vooral spierpijn en ook eventuele blessures. Wat wel verstandig is, is om het langzaam op te bouwen. Dus door te beginnen met 20 minuten in een rustig hardlooptempo, waarna je dit steeds sneller kunt gaan doen. Na verloop van tijd kun je steeds langer gaan lopen.

Stukje lopen

Het kan voorkomen dat je uitgeput raakt van het hardlopen. Het is niet erg om tussendoor stukken te lopen, zo lang je maar zorgt dat je deze stukken stevig doorloopt om in het ritme te blijven. Afvallen door hardlopen draait om het luisteren naar je eigen lichaam. Je moet natuurlijk niet te snel willen opgeven, maar besef wel dat teveel ook niet gezond voor je is. Je lichaam moet na het hardlopen ook herstellen, omdat hardlopen een enorm intensieve bezigheid is. Na enkele dagen in een tijdsbestek van 20 minuten gelopen te hebben, kun je nu een klein halfuur gaan hardlopen.

Het afvallen door hardlopen kun je op deze manier opbouwen, zodat je lichaam op den duur bestendig is tegen meer fysieke inspanningen. Na een periode van enkele weken zul je ook merken dat het veel sneller en gemakkelijker gaat dan eerst, waardoor je bijvoorbeeld al driekwartier kunt gaan hardlopen. Zorg wel dat je goed op je lichaam let, anders heeft het hardlopen nauwelijks zin.

Hoe precies?

Het klinkt misschien gek, maar afvallen door hardlopen draait niet om wie het snelste kan hardlopen. Integendeel, hardlopen in een hoog tempo levert weinig rendement op als het gaat om afslanken. In dit geval wordt je conditie namelijk enorm hard getraind, al verbrand je nauwelijks vet en val je dus weinig af. Dit is ook handig, maar niet het doel van afvallen door hardlopen. Je lichaam zal bovendien veel suikers en koolhydraten verbruiken, waardoor je sneller moe bent en korter loopt. Hoe langer je loopt, hoe duurzamer de suikers en koolhydraten in je lichaam opgebruikt. Hierdoor is het afvallen veel efficiënter.

Afvallen door hardlopen is dan wel het beste op een vrij laag tempo, dit betekent niet dat je nooit moet gaan hardlopen in een langzaam tempo. Je conditie wordt namelijk enorm gestimuleerd, en delen van je hardloopsessie in een hoger tempo lopen kan ook heel goed voor je zijn.

Kledij en schoenen tijdens het afvallen door hardlopen

Tijdens het afvallen door hardlopen kun je jezelf aanleren om te kiezen voor de juiste instrumenten, wat het hardlopen er alleen nog maar makkelijker op maakt. Neem bijvoorbeeld schoenen. Het is belangrijk om te lopen op schoenen met een goede demping. Ga naar de plaatselijke schoenenwinkel of sportzaak en vraag naar goede hardloopschoenen. Voor een aantrekkelijke prijs – een paar tientjes – heb je al uitstekende schoenen.

Het hardlopen krijgt uiteraard ook te maken met goede kleding. Kleding, waarin je je comfortabel voelt, is hierbij van groot belang. Natuurlijk is het ’s zomers nog belangrijker om ook luchtige kleding te dragen, zodat je zweet direct kan verdampen. Een korte broek met een luchtig T-shirt is bijvoorbeeld een uitstekende combinatie. In de winter is het dan weer verstandig om verschillende lagen te dragen, waarbij de eerste laag erg strak op de huid zit en de tweede laag isolerend werkt. De derde laag beschermt je tegen de koude wind en temperatuur.

Conclusie

Afvallen door hardlopen kan heel leuk zijn, maar het vraagt wel de nodige voorbereiding van je. Wanneer je kilo’s kwijt wilt raken, doe je er goed aan om te hardlopen. Dit kost veel energie, zodat je veel vet kunt verbranden om zo kilo’s kwijt te raken. Kortom, hardlopen is een zeer geschikte combinatie voor een ieder die een stuk slanker wilt worden. Je kunt nu al tijd vrijmaken om stukken te gaan lopen. Bouw het op en hardlopen is een leuke maar vrij eenvoudige klus!


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips