Afvallen door Fietsen

In de strijd tegen de kilo’s stappen veel mensen op de fiets. Afvallen door fietsen is een steeds populairdere manier van het verliezen van gewicht. Afvallen door fietsen levert enorm veel vetverbranding op. Bovendien is het voor veel mensen ook zeer leuk om te doen. Fietsen is dus een zeer goede manier om gewicht kwijt te raken. Welk geheim schuilt hierachter en wat maakt het dat mensen zo graag afvallen door fietsen?

Vetverbranding

De hoofdreden voor het feit dat mensen zo snel gewicht verliezen is dat met afvallen door fietsen enorm veel vet weet te verbranden. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de duur en de intensiteit van de inspanningen die je lichaam levert. Veel vetten, koolhydraten en eiwitten worden ingezet door je lichaam tijdens het lopen. Hoe minder intensief de oefening is, en hoe langer het duurt, des te meer vetten worden verbrand. In andere woorden: dit is absoluut het geval bij afvallen door fietsen. De vetvoorraad in jouw lichaam raakt bijna nooit helemaal op, daarom kun je heel lang doorgaan met de inspanningen die je op de fiets levert. Het is wat dat betreft een uitstekende bezigheid.

Afvallen door fietsen als recreatie

Afvallen door fietsen kan uiteraard ook zonder dat je hiervoor als zogenaamde wielrenner mee aan de slag gaat. Wanneer je iedere dag recreatief een uurtje fietst, waarbij je probeert een gemiddelde snelheid van pakweg 20 kilometer per uur aan te houden, dan verbrand je per uur honderden calorieën. Afvallen door fietsen kan dus snel gaan, zonder dat je hier heel veel moeite voor hoeft te doen. Doe bijvoorbeeld eens de boodschappen met de fiets, of pak de fiets in plaats van je auto wanneer je op familiebezoek gaat. Op die manier kom je al snel aan je dagelijkse behoeften op de fiets en is afvallen enorm eenvoudig.

De ideale manier

Natuurlijk klinkt het allemaal niet heel geloofwaardig, toch is afvallen door fietsen echt de manier om af te vallen, op voorwaarde dat je het op de juiste manier uitvoert. Voor iedereen is een andere methode van afvallen effectiever, en voor veel mensen is dit een goede weg om hun dagelijkse lichaamsbeweging in kwijt te kunnen. Mensen die wat aan hun gewicht willen doen, bijvoorbeeld, maar tegelijkertijd ook graag wat van de buitenlucht mee willen pakken, komen absoluut niet bedrogen uit wanneer ze beginnen met afvallen door fietsen.

Vergeet niet te eten

Wanneer je bezig bent met afvallen, bijvoorbeeld door te fietsen, is het van cruciaal belang dat je voldoende energie binnenkrijgt om de strijd tegen de kilo’s goed door te kunnen voeren. Volle granen, groenten en fruit, maar ook mager vlees zijn producten die je absoluut nodig hebt. Om gewicht te kunnen verliezen, heeft je lichaam voldoende energie nodig, maar niet teveel, omdat het anders geen nut meer heeft om te fietsen. Afvallen door fietsen vraagt wat van je, en dan krijg je er automatisch wat voor terug in de vorm van gewichtsverlies.

Veel mensen onderschatten het afvallen en denken dat het vrijwel vanzelf gaat. Daarbij letten ze niet op hun eetgewoonten. Wanneer je te laconiek bent over de situatie, zul je geen kilo’s kwijtraken. Afvallen gaat natuurlijk niet vanzelf. Fietsen is een heel goed begin, maar wanneer je weer stopt, dan is het zeer moeilijk om op gewicht te blijven.

Afvallen en fietsen, voor veel mensen gaat het samen. Waar sommigen zich stukfietsen zonder iets af te vallen, terwijl ze met hardlopen wel resultaat bereiken, geldt voor anderen dat een dagelijks uurtje fietsen veel resultaat oplevert. Je hoeft absoluut niet getraind te zijn om resultaat te kunnen boeken. Dit kan namelijk al wanneer je af en toe in beweging wilt komen. Juist wanneer men niet gewend is om regelmatig in beweging te komen, is afvallen door fietsen een uitstekende methode. Fietsen is enorm gezond voor je lichaam. De spieren in je buik, rug en vooral je bovenbenen krijgen absolute training. Ze worden veel sterker. fietsen is in bijna alles goed voor je, genoeg reden dus om hier aan te beginnen.

Het kan ook zo zijn dat het niets voor jou is. In dat geval kun je ook gaan hardlopen, zwemmen of hardlopen aan de hand van diëten of met krachttraining in de sportschool. Voor iedereen is er wel een juiste manier te vinden. Het gaat er om dat jij er achter komt welke manier voor jou bestemd is. In ieder geval is het wel zo dat fietsen heel gezond voor je is. Je spieren worden er sterker van en je krijgt een mooier figuur, terwijl je ook nog heel wat van de omgeving kunt zien. Kortom, fietsen is een fantastische methode om gewicht te verliezen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips