Wat is er allemaal mogelijk met plastische chirurgie?

Door de eeuwen heen zijn de mensen geïnteresseerd geweest in het geheim van een altijd jong blijvende huid. Met de opkomst van de plastische chirurgie bestaat dit geheim nog steeds, maar is het wel mogelijk geworden menig plooitje glad te strijken.

Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is de face-lift. Rimpels en plooien in het gezicht kunnen hiermee weggetrokken worden. De operatie gaat als volgt. Aan beide zijden van het gezicht wordt rond de haarlijn een insnijding gemaakt. Vervolgens wordt de geplooide huid naar achteren getrokken en de insnijding weer gehecht. Het resultaat van een dergelijke operatie is meestal opzienbarend. De huid ziet er weer glad uil, maar iemand van 50 jaar krijgt natuurlijk nooit meer zo’n mooie huid als iemand van 17 jaar heeft.

plastische chirurgie

Als mensen dit van een face-lift verwachten, kan de teleurstelling achteraf groot zijn. De mogelijkheden voor dit soort plastische chirurgie zijn in Nederland niet zo groot. Om voor een financiële vergoeding in aanmerking te komen moet de patiënt aantoonbaar psychische problemen met zijn of haar uiterlijk hebben. Ook dan wordt van de patiënten een eigen bijdrage verwacht. Een plastisch chirurg doet echter nog andere ingrepen dan face-liften. In samenwerking met de KNO-arts worden vormafwijkingen van de neus hersteld. Zeer belangrijk werk doet een plastisch chirurg bij het herstellen van lelijke wonden die ontstaan zijn bij ongevallen. Bij uitgebreide brandwonden worden tegenwoordig vaak huidtransplantaties toegepast.

Het werk van een plastisch chirurg

Sommige chirurgen hebben zich gespecialiseerd in het verfraaien van het uiterlijk dat moeder Natuur aan iemand gegeven heeft. Veel rimpels kunnen gladgestreken worden, zakken en wallen onder de ogen kunnen verwijderd worden. Lelijk gevormde neuzen kunnen recht gezet worden en ook in de vorm van de borsten kan verandering aangebracht worden. Veel van deze ingrepen hebben een zeer positieve invloed op het emotionele leven van de persoon die ze ondergaat


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips