Waar komen de verhalen over de volle maan vandaan?

De volle maan staat centraal in veel verhalen en beweringen. Veel mensen zien de invloed van de maan en voornamelijk de volle maan als invloedrijk. Veel aspecten van het leven verbinden ze zo aan astrologie, de invloed van de maan of een ander aspect. Er zijn ook veel verhalen die verteld worden over de invloed van de volle maan. Maar waar komen deze verhalen vandaan?

Slapen we allemaal slecht bij volle maan?

Het komt wel eens voor dat de volle maan in de nacht op zijn felst was en dat je de volgende dag van meerdere mensen hoort dat ze slecht hebben geslapen. Omdat dit regelmatig voor kan komen, wordt het collectief slecht slapen toegewijd aan de volle maan. Een van de oorzaken voor slecht slapen tijdens een volle maan kan het licht van de maan zijn. Wanneer de maan vol is, is deze ook op zijn felst. Dit zorgt voor meer licht, wat ervoor kan zorgen dat je minder goed slaapt. Licht is namelijk een stimulans die je wakker maakt in de ochtend.

Astrologie verklaart emoties aan de hand van de volle maan

Volgens de astrologie heeft de maan uiteraard invloed op je slaap, maar ook op je emoties. Wanneer astrologie gebeurtenissen probeert te voorspellen op basis van de stand van de planeten, wordt de invloed van de maan ook meegerekend. De maan is namelijk een belangrijk hemellichaam dat invloed heeft op het leven op de aarde. In de astrologie staat de maan voor vrouwelijkheid en emoties. Wanneer er volle maan is, beweert de astrologie dat de maan je emoties versterkt. Dit kan er dan voor zorgen dat je van slag bent en je niet echt jezelf bent. Vanwege de invloed van de maan volgens de astrologie, kan het lastiger zijn om verstandig en emotioneel stabiel te blijven tijdens een volle maan.

De invloed van de maan versterkt door andere aspecten

Niet alleen de astrologie, maar ook de numerologie draagt bij aan de verhalen over de invloed van de volle maan. De positie van de maan kan invloed hebben op de getallen die een rol spelen binnen de numerologie. Binnen de numerologie wordt er beweerd dat getallen onderdeel zijn van het verloop van je leven en niet puur toeval. Zo vormt je geboortedatum een getal dat een betekenis heeft voor de rest van je leven. Het effect van deze getallen op je leven kunnen bijvoorbeeld ook je gevoeligheid voor een volle maan verklaren.

Niet wetenschappelijk onderbouwd

Zowel astrologie en numerologie zijn niet wetenschappelijk onderbouwd en worden over het algemeen aangewezen als pseudowetenschap. Het is daarmee vergelijkbaar met homeopathie.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips