Hoe kun je je buiten in de kou goed warm houden?

Het is niet onverstandig om je goed voor te bereiden op het moment dat de winter weer echt begint. Ons lichaam is niet bestand tegen zeer koude temperaturen. Daarnaast kan de kou ook behoorlijk onaangenaam zijn, en bestaat er zelfs een winterdepressie. Maar hoe houd jij jezelf nu lekker warm zodra het echt koud begint te worden? Wij geven je een aantal tips om je optimaal voor te bereiden op de koude dagen!

Een goede winterjas is zeer belangrijk

Om te beginnen is een goede winterjas essentieel. Een winterjas heeft een isolerende werking. Zo blijft je lichaam beter op temperatuur en heb je geen last van de kou. Koop je een goede winterjas heren of dames? In veel gevallen wordt er bij de jas ook vermeld bij welke temperaturen je hem kunt dragen. Kies voor een jas die voldoende bescherming biedt tegen de kou.

Handschoenen en een sjaal

Met een goede winterjas is het grootste deel van je lichaam al tegen de kou beschermd. Echter, zijn je handen vaak nog niet voldoende beschermd. Zeker bij temperaturen richting en onder de 0℃ is het belangrijk om ook je handen goed tegen de kou te beschermen. Schaf daarom een goed paar handschoenen aan. Je gezicht en hals kun je eventueel beschermen met behulp van een sjaal.

Draag vooral ook een warme trui

Een winterjas alleen biedt niet altijd voldoende bescherming tegen de kou. Om die reden is het ook aan te raden om een warme trui te dragen. Op die manier heb je minder last van de kou die via je mouwen naar binnen komt. Een trui van wol of een andere dikke stof zorgt ervoor dat je lichaam goed op temperatuur blijft. Overigens is het met de huidige energieprijzen ook voor binnen niet zo’n verkeerd idee om een warme trui te dragen.

Dikke sokken en waterdichte schoenen

Inmiddels is je lijstje bijna compleet! Vergeet echter niet om ook je voeten goed tegen de kou te beschermen! Draag dikke sokken en waterdichte schoenen. Met waterdichte schoenen voorkom je dat je voeten nat worden als het regent of als er sneeuw ligt. Zelfs met de dikste sokken krijg je het immers nog koud zodra ze nat worden!

Bedek eventueel nog je oren!

Ben je van plan om een wandeling te maken of ga je op de fiets naar werk of school? Dan kun je ervoor kiezen om ook je oren te bedekken. Daarvoor kun je oorwarmers of een goede muts gebruiken. Volg je al deze tips op? Dan ben je optimaal voorbereid op de kou!


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips