GIFT

De GIFT-methode (Gamete Intra-Fallopian Transfer) is een variant op de IVT-techniek. GIFT werd in 1984 ontwikkeld in het Health Science Center van de Universiteit van Texas in San Antonio. Volgens deze methode krijgt de vrouw hormoonpreparaten toegediend om de eierstokken aan te zetten tot de productie van meerdere eicellen. Met behulp van echografie wordt vastgesteld waar en hoeveel eitjes er zijn aangemaakt. Vervolgens wordt er een naald in de vaginawand geschoven om de eicellen, de ova, op te zuigen (aspiratie).

gift

Tevens wordt er sperma verkregen van de man. Bij GIFT-methode worden de eicellen nadat ze uit de eileiders van de vrouw zijn verkregen, samen met het sperma naar de eileiders geleid met behulp van laparoscopie. De laparoscopie vergt een kleine incisie (insnijding) in de buikwand naar de eileiders. Vervolgens vindt er in de eileiders bevruchting plaats (in vivo oftewel in het lichaam).

Deze procedure is anders dan de IVF-methode waarbij de bevruchting buiten het lichaam in een reageerbuis of glazen schaaltje (in vitro) wordt bewerkstelligd. De GIFT-methode heeft per behandeling in ongeveer 30% van de gevallen een zwangerschap tot gevolg. Deze kunstmatige bevruchtingsmethode heeft effect bij problemen als te weinig sperma, endometriose (goedaardige woekeringen in baarmoederslijmvlies), in sommige gevallen van eileiderverklevingen, antilichamen in het sperma en bij afwijkingen aan de cervix (baarmoederhals).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips