Tanden bleken? Dit zijn de opties

Voor een stralende witte lach hebben veel mensen veel over. In de meeste gevallen kun je je tanden mooi wit houden door regelmatig en goed te poetsen, maar soms is dit niet voldoende. Het wordt steeds populairder om je tanden te laten bleken. De meeste mensen gaan daarvoor naar een specialistische tandarts, maar er zijn makkelijkere en ook goedkopere manieren die ook niet schadelijk zijn voor je tanden en tandvlees. Ben je benieuwd naar hoe je thuis je tanden kunt bleken? Lees dan de volgende tips.

Tandenpoetsen met kokosolie

Allereerst kun je je tanden bleken door deze te poetsen met kokosolie. Dit is een natuurlijke manier die veel in Azië wordt gebruikt. De olie trekt door je hele mond en reinigt deze door je stofwisseling te activeren. Het bleken met kokosolie, ook wel oil pulling genoemd, doe je door de olie 20 minuten lang langzaam door je mond te laten spoelen. Je slikt de olie niet door, maar spuugt dit na de reiniging uit in het toilet. Dit is omdat de olie je mond als het ware ontgift en de toxines niet in je maag terecht mogen komen.

Je tanden bleken met kokosolie is dus een multifunctionele manier. Het maakt niet alleen je tanden witter, maar verwijderd ook afvalstoffen die er tussen je tanden en je tandvlees vast bleven zitten. Ook tandplak wordt hiermee verwijderd. Daarbij is kokosolie niet schadelijk, omdat het een natuurlijk product is en je de schadelijke stoffen na gebruik direct uitspuugt.

Poetsen en bleken met baking soda

Baking soda wordt al jaren voor veel verschillende doeleinden gebruikt, waaronder tanden poetsen. Dit komt omdat baking soda een schurend effect heeft op je tandglazuur, waardoor het op een natuurlijke wijze veel witter wordt.

Er zijn verschillende tandpasta’s met baking soda die je goed voor thuis tanden bleken kunt gebruiken. Het is af te raden zelf tandpasta van baking soda te maken. Dit is omdat je bij thuisgebruik de balans van het middel moeilijk kunt inschatten, waardoor je al gauw te veel gebruikt en dit je glazuur kan aantasten. Gebruik daarom alleen baking soda in professioneel gemaakte tandpasta en poets volgens de richtlijnen.

Poetsen met houtskool

Naast tandenpoetsen met tandpasta met kokosolie of baking soda kun je ook kiezen voor een tandpasta met houtskool. Het houtskool trekt de onzuiverheden in je mond die de gele verkleuring veroorzaken aan. Doordat deze stoffen worden verwijderd blijft de kleur van je tanden wit en kun je de huidige kleur van je tanden zelfs witter krijgen.

Professionele set

Is tandenpoetsen voor jou niet voldoende en wil je graag toch op een professionele manier je tanden laten bleken? Dan kan dit nog steeds zonder dat je een dure afspraak bij de specialist hoeft te maken. Je kunt namelijk je tanden ook thuis bleken met je eigen tandenbleeksets. Hiermee haal je de tandarts naar huis. Dezelfde producten worden er in gebruikt als in een tandartsenpraktijk, maar dan goedkoper en makkelijker tot je beschikking. Daarbij komt dat je het bleken van je tanden goed bij moet houden, waardoor je ook je vervolgafspraken kunt laten vallen door thuis je tanden bij te werken.

Er zijn dus verschillende manieren van hoe je thuis je tanden kunt bleken. Veilig, goedkoop en geschikt voor elke situatie. Of je het nu professioneel aan wilt pakken of door een handige truc bij het poetsen, je kunt weer een stralende witte lach krijgen zonder ook maar één keer op consult te hoeven komen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips