Kindgebonden budget 2013

Als u kinderen onder de 18 jaar heeft, dan heeft u recht op het kindgebonden budget 2013. Dit is in feite een aanvulling op de kinderbijslag die u al ontvangt. De hoogte van deze aanvulling in de kosten voor het opvoeden van kinderen hangt er van af hoeveel kinderen u heeft, de grote van uw gezamenlijke inkomen en uiteraard de leeftijd van uw kinderen. Bij deze toeslag is het zo dat u hem zelf niet hoeft aan te vragen, u krijgt bericht van de belastingdienst als u aanspraak maakt op het kindgebonden budget 2013. Toch zijn er een paar uitzonderingen op de regel waarbij u deze aanvulling wel zelf aan kunt vragen.

De belastingdienst is altijd in het bezit van de gegevens over uw gezamenlijke inkomen. Ook kan het zo zijn dat de belastingdienst de gegevens gaat opvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Mochten deze gegevens niet voldoende zijn dan krijgt u geen bericht. In dit geval kunt u zelf contact opnemen met de belastingdienst. Dit kan via de mijn toeslagen pagina op de belastingdienst website.

Als uw eerste kind geboren wordt dan heeft u in principe de eerstvolgende maand, mits u aan de voorwaarden voldoet, recht op het kindgebonden budget. Dit geldt ook voor adoptie, stief of pleegkinderen. Dit budget loopt tot aan de 18e verjaardag van uw kind. De ouder op wiens naam het kind staat kan alleen dit kindgebonden budget 2013 aanvragen. In dit geval is de andere ouder de toeslagpartner.

Kindgebonden budget 2013

U kunt om te kijken op hoeveel kindgebonden budget u recht heeft een proefberekening maken via de site van de belastingdienst. U heeft dan wel een aanslag van de inkomstenbelasting nodig. Als u deze niet heeft kunt u natuurlijk ook uw salarisstroken of uw jaaropgave erbij pakken om te verifiëren wat uw jaarinkomen is. Wanneer u deze informatie bij de hand heeft dan kunt u het online formulier invullen. Nadat u alle vragen beantwoord heeft, kunt u op de knop bereken drukken om te kijken op wat voor bedrag kindgebonden budget u recht heeft.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips