Kinderopvangtoeslag 2013

Wanneer u kinderen naar de kinderopvang gaan, heeft u in principe recht op kinderopvangtoeslag 2013. Het hebben van kinderen is een leuke maar dure aangelegenheid. Een grote hap uit uw maandelijkse budget is het bedrag wat naar de kinderopvang gaat. Dankzij de kinderopvangtoeslag, kunt u een groot deel van dit bedrag gecompenseerd krijgen. Uiteraard moet u dan wel een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Wat voor bedrag u aan kinderopvangtoeslag kunt ontvangen, hangt van een aantal zaken af, zoals bijvoorbeeld hoeveel kinderen u heeft en wat u verdient?

De kinderopvangtoeslag 2013 kunt u aanvragen via mijn toeslag via de DigiD-inlogcode. Dit proces wijst zich vanzelf, gaat erg gemakkelijk en is zeer overzichtelijk. Voor dat u deze kinderopvangtoeslag gaat aanvragen, is het uiteraard interessant om te kijken wat u qua bedrag voor de kinderopvang kunt krijgen. Als u ongeveer wilt weten wat u aan kinderopvangtoeslag 2013 op uw rekening gestort gaat krijgen, dan kunt u via de site van de belastingdienst een proefberekening maken. U dient dan in te vullen hoeveel kinderen u heeft, wat u en uw toeslagpartner verdienen en wat het uurtarief is van de kinderopvang waar uw kind of kinderen naar toe gaan.

kinderopvangtoeslag 2013

U heeft alleen recht op kinderopvangtoeslag 2013 als u werkt, of studeert met de kans op werk en de kinderopvang waar uw kind naar toe gaat moet geregistreerd zijn. U moet in alle gevallen een schriftelijke overeenkomst gesloten hebben met de kinderopvang. Natuurlijk is het ook zo dat u de Nederlandse nationaliteit dient te hebben of u moet in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning. Uiteraard kunt u ook voor een pleegkind of een adoptiekind de kinderopvangtoeslag ontvangen. Er zijn een aantal zaken die afwijken van de regels, als u bijvoorbeeld co-ouderschap heeft of u een alleenstaande ouder bent. Soms kan het ook zo zijn dat er kinderopvang nodig is, omdat de aanvrager medische of sociale redenen heeft. De belastingdienst kan u bijstaan bij alle lastige vragen op het gebied van de kinderopvangtoeslag.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips