Griepvaccinatie

Elk jaar wordt een griepvaccinatie aanbevolen dat gebaseerd is op de voorspellingen van de influenzastam die dat jaar zal voorkomen. We bevelen inenting sterk aan voor mensen met een verzwakt afweersysteem of een andere ernstige aandoening zoals een vernauwing van de luchtwegen, chronische hart- of nierziekte, longziekte of andere longafwijkingen, taai-slijmziekte, chronische bloedarmoede (sikkelcelanemie) of ernstige suikerziekte. Ook ouderen boven de 65 jaar moeten worden ingeënt.

griepvaccinatie

Het griepvaccinatie wordt gegeven als een eenmalige injectie in de bovenarm in het najaar, voordat het griepseizoen begint. Kinderen krijgen het vaccin soms in twee afzonderlijke injecties met een tussentijd van één tot twee weken. Elk jaar is een nieuwe vaccinatie nodig. Het vaccin geeft geen absolute bescherming tegen het oplopen van de griep, maar de ziekte zal lichte verschijnselen hebben. Vaccinatie is elk jaar nodig omdat het virus snel van gedaante verandert.

Op de plaats van de injectie kan het griepvaccinatie een zeurderige pijn veroorzaken. Een klein percentage van de mensen ontwikkelt lichte koorts en wat spierpijn, die 6 tot 24 uur na de vaccinatie begint. Dit ongemak kan een dag of twee duren, ernstige reacties zijn zeldzaam. Mensen die overgevoelig zijn voor eieren en eierproducten kunnen een hevige allergische reactie ontwikkelen en kunnen beter niet worden ingeënt. Als u zwanger bent, moet u met inenting wachten tot na de derde maand van de zwangerschap.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips