Draadwormen

De medische benaming voor de draadworm is enterobius vermicularis. Deze worm lijkt op een witte draad met een lengte tussen de 0,5 en 1 cm. Draadwormen zijn een gewone infestatie van de ingewanden. Bij jonge kinderen komen ze vaak voor. Hun aanwezigheid wil niet zeggen dat een kind niet hygiënisch is. De vrouwelijke draadwormen leggen eieren rond de anus die een kriebelend of jeukend gevoel veroorzaken. Als de persoon zich krabt, worden de eieren met behulp van de vingers overgebracht naar de mond. De eieren worden ingeslikt en komen uit in de ingewanden.

Draadwormen

De draadwormen volgroeien in twee tot zes weken, waarna de cyclus weer helemaal opnieuw begint. De wormen worden af en toe opgemerkt in de ontlasting, maar gewoonlijk worden ze ’s nachts of ’s morgens gevonden in de endeldarm waar de eitjes worden gelegd. Als u de draadwormen ziet, is de infectie al zes tot acht weken aanwezig. Draadwormen worden bestreden met anthelminthicum, een wormdrijvend middel.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips