Ontsierende pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken komen voor in allerlei vormen en maten. Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine en vormen bruine plekjes op de huid. Dit kunnen kleine plekjes zijn, maar de plekjes kunnen zich ook uitbreiden naar grote plekken. Pigmentvlekken komen voor op het gehele lichaam. Eigenlijk heeft iedereen pigmentvlekken en zijn pigmentvlekken niet te voorkomen. Wel is te zien dat de pigmentvlekken toenemen wanneer met ouder wordt. De melanine hoopt zich dan wat sneller op, mede door blootstelling aan zonlicht maar ook door een mindere flexibiliteit van de huid. Heb jij last van pigmentvlekken en ben je benieuwd wat je ertegen kan doen? Lees dan verder. Want ondanks dat pigmentvlekken horen bij het proces van ouder worden en horen bij jou als persoon, kun je wel degelijk pigmentvlekken verwijderen.

Het laten laseren van pigmentvlekken

Met een laserbehandeling kun je pigmentvlekken verwijderen zonder dat dit schade toebrengt aan de huid. Door de pigmentvlekken te laseren wordt de melanine afgebroken en zullen de pigmentvlekken eerst vervagen waarna ze geleidelijk verdwijnen. Laseren is een totaal veilige manier van pigmentvlekken verwijderen. Alleen de pigmentvlekken zelf worden aangestipt, waardoor de rest van de huid niet door de laserstralen wordt beïnvloedt. Je krijgt een speciale bril of masker op om je ogen tegen de laserstralen te beschermen. In de meeste gevallen is één laserbehandeling voldoende om het eerste resultaat te zien, maar in sommige gevallen is het nodig om de laserbehandeling te herhalen. In ieder geval is het laseren van pigmentvlekken volkomen veilig en pijnloos.

Gebruik make-up of speciale zalf om pigmentvlekken te camoufleren

Wil je je pigmentvlekken verwijderen maar vind je het laten laseren van je pigmentvlekken nog net iets te spannend? Dan kan je ook gebruik maken van diverse soorten make-up of zalfjes die je pigmentvlekken camoufleren. Je pigmentvlekken zullen dan niet verdwijnen, maar je kan ze wel tijdelijk laten verdwijnen waardoor je jezelf net wat zelfverzekerder voelt. Laat je in een gespecialiseerde winkel adviseren over de meest geschikte kleur die past bij jouw huid en jouw wensen. Zo weet je zeker dat je stralend voor de dag kan komen zonder dat je je hoeft te ergeren aan je pigmentvlekken. Wil je de pigmentvlekken verwijderen? Dan kan je altijd nog kiezen voor een laserbehandeling.

Pigmentvlekken verwijderen bijna altijd mogelijk

Wel moet je je afvragen of dat zinvol is, omdat de pigmentvlekken op den duur zullen terugkomen. Tegelijkertijd kunnen pigmentvlekken je een ouder uiterlijk geven waardoor je minder zelfverzekerd kan worden. Het is dan ook belangrijk om goed af te wegen of het verwijderen van pigmentvlekken de beste oplossing is. Het is namelijk ook mogelijk om pigmentvlekken te camoufleren met make-up of speciale zalfjes die de pigmentvlekken tijdelijk laten verdwijnen. Deze camouflagetechnieken zijn tijdelijk en het kost je tijd om deze aan te brengen. Wil je echt langdurig resultaat? Dan is het beste om je pigmentvlekken te laten laseren. Dit is geheel pijnloos en het resultaat is verbluffend. Laat je adviseren door een gespecialiseerde kliniek over de vele mogelijkheden en maak de keuze die het beste bij jou past. En onthoud; pigmentvlekken horen bij het proces van ouder worden en bij jou als persoon.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips