De moedervlek: Wat is het nu eigenlijk?

Moedervlekjes, iedereen heeft er wel een paar op zijn of haar lichaam zitten. Moedervlekken in de vorm van sproetjes worden als een van de zeven schoonheden gezien. Maar er zijn ook moedervlekken die cosmetisch storend kunnen zijn. Een moedervlek kan dus vele verschillende vormen aannemen. Maar wat is een moedervlek nu eigenlijk? En waardoor ontstaat het? Het antwoord lees je hieronder.

Wat is een moedervlek?

Een moedervlek is een ophoping van pigmentvormende cellen in de huid. Moedervlekken hebben vaak een bruine of zwarte kleur en zijn meestal vlak. De vlekken kunnen echter ook bollend of hobbelig of. Moedervlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen in vele verschillende groottes, vormen of kleuren.

Waardoor ontstaat een moedervlek?

Een moedervlek is dus een ophoping van pigmentcellen. Maar hoe ontstaat zo’n moedervlek nu eigenlijk? Deze vlekjes op de huid kunnen ontstaan door:

  • Erfelijke factoren zijn waarschijnlijk de belangrijkste factor voor het ontstaan van moedervlekken
  • Overmatige blootstelling aan de zon, goed insmeren is altijd verstandig
  • Door hormonale invloeden, zoals bijvoorbeeld de pil
  • Na een huidbeschadiging, denk aan een wondje of een puistje
  • Het is aangeboren, maar dit is zeer zeldzaam

Oftewel, genoeg redenen waardoor je veel, weinig, grote of kleine moedervlekken kunt hebben. De meeste moedervlekken zullen niet al te veel opvallen, echter kunnen sommige moedervlekken cosmetisch storend zijn. Hier valt iets aan te doen.

Ik wil af van mijn moedervlekken: Wat nu?

Als je af wilt van storende moedervlekken, dan zijn er verschillende methodes om hier vanaf te komen. Je kunt kiezen voor het verwijderen van een moedervlek vanwege een cosmetische reden, bijvoorbeeld een moedervlek in het gezicht. Maar je kunt ook kiezen voor het weghalen van een moedervlek als deze op een onhandige plek zit, bijvoorbeeld op je rug net onder je bh-rand of in je nek bij je kraag. Hiervoor zijn verschillende behandelmethodes:

  • Een behandeling met een gespecialiseerde laser
  • Een behandeling met een chemische peeling
  • Een behandeling met zalfjes en crèmes
  • Een behandeling met cryotherapie

Wil jij meer weten over het weghalen van jouw moedervlekken? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend consultgesprek bij Lasercentrum Biltstraat. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie en weet je direct wat er mogelijk is voor het weghalen van jouw moedervlekken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips