Zo kies jij een hoortoestel dat perfect bij je past

Gezond zijn is voor ieder mens natuurlijk zeer belangrijk. Onder je gezondheid valt bijvoorbeeld ook je gehoor. Mocht jouw gehoor achteruit gaan en ondervind je hier veel hinder van? Dan kan een gehoorapparaat absoluut uitkomst bieden. Gehoorapparaten hebben namelijk al de levens van ontzettend veel mensen in positieve zin verbeterd. Hoortoestellen worden steeds beter en hierdoor verandert zo’n apparaat je leven echt flink. Mocht je een dagje ouder worden, dan is het natuurlijk niet gek dat je gehoor wat achteruit gaat. Echter zijn er ook een hoop jonge mensen die last hebben van gehoorschade en dat is natuurlijk nog net iets vervelender. Gelukkig zijn er veel soorten hoortoestellen en kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een onzichtbare variant. Hoe mooi is dat?

Online een gehoortest doen

Een hoortest voor jouw hoorscore doen is absoluut een aanrader. Op het moment dat je gehoor achteruit gaat, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of dit ook daadwerkelijk het geval is. Mocht jij een test willen doen, dan is het goed om te weten dat je al binnen 15 minuten weet hoe jouw gehoor ervoor staat. Blijkt dat je gehoorschade hebt, dan weet je dat je extra goed op moet letten. Ga je uit? Ga dan niet vlakbij de muziek staan en doe oordopjes in. Zet het geluid van de boxen in je auto of je oordopjes minder hard en zorg ervoor dat je oren niet verder beschadigd zullen raken. Heb je momenteel nog geen last van gehoorschade, ook dan raden we het je aan om hier goed op te letten.

Is uit de test gekomen dat je last hebt van gehoorschade en ondervind jij hier in het dagelijks leven een hoop hinder van? Kies dan voor een gehoorapparaat. Zoals gezegd zijn er een hoop varianten en onderstaand gaan we jou hier meer over vertellen. Zo kan je straks makkelijker een goede keuze maken.

Verschillende typen gehoorapparaten

Er zijn twee verschillende typen gehoorapparaten waar je uit kunt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld het AHO gehoorapparaat, deze bevindt zich achter of bovenop je oor. Het geluid wordt naar beneden de gehoorgang ingeluid. Dit met behulp van een op maat gemaakt oorstukje. Kies ervoor om een variant aan te schaffen die de kleur heeft van je huid of haar, zo valt deze minder op.

De andere variant waar je voor zou kunnen kiezen is het IHO hoortoestel. Deze variant gaat in je oor en laat je op maat maken. Het apparaat kan je vervolgens diep in je gehoorgang laten plaatsen. Heb jij hem liever wat meer uitwendig? Dan kan dat ook! Mocht jij een gehoorapparaat aan willen schaffen, zorg er dan voor dat je dit doet bij een betrouwbare partij. Vraag hulp aan een expert en kom erachter welk apparaat het beste bij je past. Lees reviews en doe uiteindelijk een goede aankoop. Een goede aankoop zal je leven is positieve zin veranderen en dat is top.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips