Voorhoofdsbeen

Het voorhoofdsbeen is een van de platte schedelbeenderen die het voorhoofd en de bovenzijde van de oogkassen vormt. Het voorhoofdsbeen vormt ook het bovenste gedeelte van de neusholte en de onderzijde van de schedelholte, waarin de hersenen gelegen zijn. In dit been liggen twee voorhoofdsholten, net boven de oogholten.

Zeefbeen

Het voorhoofdsbeen is met de wandbeenderen verbonden door de kroonnaad en door andere naden met het wiggebeen, het zeefbeen, de bovenkaak, het neusbeen, de traanbeentjes en de jukbeenderen. Iets boven de oogkassen ligt een verhoging van het voorhoofdsbeen, de glabella. Het voorhoofdsbeen heeft twee foramina (openingen of spleten), die boven de oogkassen gelegen zijn (supraorbitale foramina).


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips