Gehemeltebeen

De twee gehemeltebeenderen bestaan uit een verticaal gedeelte en een horizontale plaat en vormen voor een deel de onderzijde van de oogkas, de neusholte en het achterste deel van het gehemelte. De gehemeltebeenderen zijn aan elkaar bevestigd door de mediane gehemeltenaad. Elk der beide gehemeltebeenderen bevat een groot foramen (opening) en twee kleinere foramina. De beenderen zijn verbonden met de vomer (ploegschaarbeen) en deze beenderen vormen samen het achterste deel van het neustussenschot.

Gehemeltebeen

De verticale delen van de gehemeltebeenderen zijn verbonden met de onderste concha (neusschelp) en het zeefbeen. De horizontale plaat is bevestigd aan de uitsteeksels van de bovenkaak door de dwarse gehemeltenaad.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips