Ruggenmergzenuwen

De ruggenmergzenuwen zijn de zenuwen die zich vanuit het ruggenmerg vertakken en zenuwprikkels vervoeren naar de spieren en andere organen en van de zintuigen. Er zijn efferente en afferente zenuwen. Efferente zenuwen vervoeren prikkels naar de spieren en andere organen en zijn door de voorste zenuwwortels met het ruggenmerg verbonden. Afferente zenuwen voeren prikkels vanuit de zintuigen naar het ruggenmerg en zijn via de achterste zenuwwortels daarmee verbonden.

Ruggenmergzenuwen zijn onder meer de nervi femoralis, genitofemoralis, gluteus, hypogastricus, iliohypogastricus, ilioinguinalis, intercostales, intercostobrachiales, interosseus, medianus, musculocutaneus, obturatorius, peroneus, phrenicus, pudendus, radialis, saphenus, scapularis, thoracici, tibialis en ulnaris.


Relevante artikelen
2 reacties
  1. Ik heb een Frozen Shoulder, slijmbeursontsteking en schouder inklemming al bijna 10 maanden, injecties werkte niet, tramadol 400 mg niet samen met 4000 paracetamol, toen diazepam 20 mg + morfine 2 x daags, werkte ook niet… nu oxycodon en nog geen effect. nu denken ze dat mijn ruggemerg niet de juiste signalen naar mijn hersenen doorgeeft. ik heb vreselijke pijn pijngrens 10 ik kan niet slapen vd pijn ik mag niks doen, krijg al van december 2015 fysio maar niks helpt…. hoe kan dit nou zo inens mis zijn gegaan ? en hoe krijg ik t goed, verder denk ik dat ik het serotinesyndroom ook heb slik ook 200 mg Fevarin, 400 mg duspatal…. wie kan mij het uitleggen of raad geven ? BvD

  2. Snel een MRI maken. Mijn neef ligt vandaag, 2 dagen na de scan onder het mes. Na ruim een half jaar helse pijnen en uitgeput hebben ze op de scan kunnen zien dat ruggemerg in verdrukking is geraakt door gezwel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips