Meting van het lichaamsgewicht

Over het meten van het lichaamsgewicht kunnen we kort zijn. Iedereen staat van tijd tot tijd op de weegschaal en enige gebruiksaanwijzing lijkt daarom volledig overbodig. Houdt u zich in ieder geval aan de volgende aanwijzingen: Meet steeds op een vast moment van de dag aangezien men anders last heeft van schommelingen in gewicht die gewoonlijk gedurende de dag optreden.

Draag steeds dezelfde kleding, of liever gezegd draag helemaal geen kleding, omdat zo een zuivere meting plaatsvindt. Ga niet stiekem op de rand staan of hel niet zodanig voor of achterover in de hoop dat … Noteer de waarde op minimaal 0,5 kg nauwkeurig. Indien het mogelijk is wordt het gewicht bij voorkeur met een nauwkeurigheid van 0,1 kg gemeten.

Vooral het eerste punt is van belang. Als we ons voor en na een zware inspanning zouden meten, kunnen er kilogrammen verschil optreden als gevolg van vochtverlies. Wie zijn gewicht extra in de gaten wil houden, omdat men bijvoorbeeld last heeft van zwaarlijvigheid, doet er goed aan, het gewicht maar één keer per week te noteren. Indien men werkelijk met een vermageringskuur bezig is wordt, zeker de eerste twee weken, aangeraden het gewicht van dag tot dag op te nemen. Men zet de genoteerde waarden dan tevens in grafiek uit.

We merken hierbij nogmaals op dat deze cursus zich primair richt op een verbetering van de conditie. In dit geval start men niet met een streng dieet, maar men stopt uiteraard wel met alle slechte eetgewoonten! Les 3 geeft ons daaromtrent meer aanknopingspunten.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips