Klachten en verschijnselen gokverslaving

Het gokken, dat eerst af en toe wordt gedaan, wordt een gewoonte, waarbij steeds hoger wordt ingezet en andere zaken – het gezin, en soms het werk – worden verwaarloosd.

De belangrijkste reden om te gokken is het hevige verlangen naar de opwindende spanning van het risico dat het gokken met zich meebrengt. Wanneer er geld wordt verloren, voelt de gokker zich schuldig en tracht hij dit geheim te houden. Wanneer de gokker eenmaal begonnen is, gaat hij door, of hij nu wint of verliest, tot de gelegenheid sluit of hij geen geld meer over heeft.
Om de gewoonte te financieren en zijn schulden te betalen, kan de gokker zijn toevlucht nemen tot praktijken zoals diefstal, fraude of verduistering.

Ernstige gokverslaving komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Het gaat vaak samen met overmatig drinken. Het is in zoverre ernstig dat het persoonlijke leven erdoor ontwricht wordt en het de gokker financieel kan ruïneren. Het aantal gokverslaafden is de laatste jaren aanzienlijk gestegen.

Behandeling. De behandeling bestaat uit psychotherapie (individueel of in groepen).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips