Cytoplasma

Het cytoplasma is de stroperige celvloeistof waarde celkern (nucleus) zich in bevindt. Het plasmamembraan omsluit het cytoplasma waarin de celkern ‘drijft’. Het cytoplasma is een vloeistofoplossing waarin zich, met uitzondering van de vastere celkern, alle celstoffen bevinden. Het cytoplasma bevat eiwithoudend cytosol, water, mineralen en organellen met elk hun specifieke functie en daarnaast allerlei inclusies (stofdeeltjes zoals vetglobules en afvalstoffen die in de cel zijn opgeborgen).

Cytoplasma

cytoplasma

Het is de plek waar de meeste stofwisselingsprocessen van de cel plaatsvinden: voedingsstoffen worden daar omgezet in deeltjes waarmee celdelen kunnen worden gebouwd, er komt energie vrij bij deze stofwisseling die gebracht wordt naar de plaats waar die energie nodig is om chemische reacties te laten plaatsvinden en er zijn bepaalde samengestelde stoffen aanwezig, zoals eiwitten, die door synthese binnen in de cel gebruikt kunnen worden of afgevoerd worden naar andere delen van het organisme.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips