De vaccinatiegraad in jouw gemeente

Veel mensen zijn benieuwd naar de vaccinatiegraad van hun gemeente. Liggen ze hoger of lager dan gemiddeld? Uit analyse van het Zorgverzekering Informatie Centrum en RIVM-data blijkt dat slechts 9 van de 352 Nederlandse gemeente hoger ligt dan de verwachting. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel. Maar welke gebieden in Nederland zijn goed op weg? En is jouw gemeente ook goed op weg? Hieronder hebben we tekstueel de grootste verschillen en conclusies in een artikel opgesomd.

Het oosten van het land

Als we naar de landkaart kijken, zien we dat het oosten en zuiden van het land aardig goed gevaccineerd zijn. Volgens de legenda van het RIVM blijkt dat het grootste gedeelte over de 85% gevaccineerd is (kijkend op niveau van gemeenten). Hilvarenbeek is bijvoorbeeld een uitschieter met een vaccinatiegraad van maar liefst 93 procent. Vaals, een gemeente die onderaan Limburg ligt, zit slechts op 66 procent.

De randstad

Als we kijken naar de randstad zien we dat deze nog aardig achterloopt ten opzichte van de rest van Nederland. De vaccinatiegraad in de gemeente Amsterdam ligt bijvoorbeeld om en nabij de 73 procent terwijl in Rotterdam de vaccinatiegraad op 71 procent ligt. Amsterdam ligt 13,7 procent achter op het rijksoverheidsprogramma voor vaccinatie en Rotterdam ligt 18,7 procent achter. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Woonachtig in de randstad? Raadpleeg de bronnen eenvoudig zelf en kom erachter hoe het bij jou in de gemeente ervoor staat.

Wie loopt het meest achter?

Ben jij benieuwd welke gemeente het meest achterloopt? Dat is gemeente Staphorst. Gemeente Staphorst ligt momenteel 24 procent achter op het vaccinatieprogramma van het RIVM. Er is dus zeker nog werk aan de winkel voor de betreffende gemeente.

Benieuwd hoe jouw gemeente ervoor staat?

Ben jij benieuwd geraakt hoe jouw gemeente ervoor staat? Geen probleem! Via deze onderzoekspagina kun je eenvoudig een kaart raadplegen met betrekking tot de vaccinatiegraad in jouw gemeente. Hieruit kun je eenvoudig bekijken hoe jouw gemeente ervoor staat en of de gemeente achterloopt op het vaccinatieprogramma van de overheid. Deze mappen zijn real time waardoor je op elk moment de actuele status in beeld krijgt.

Gezonder leven en je zorgverzekering

Door wat vaker te sporten, gezonder te eten en langer te slapen kun je je weerstand verbeteren. Ook een gezonde leefstijl kan jou dus helpen om je zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Maar eerlijk is eerlijk: volledig het roer omgooien en écht gezond gaan leven is best lastig. Als jij hier ook moeite bij ondervindt, kun je ervoor kiezen om een leefstijlprogramma te volgen. Professionele begeleiders ondersteunen jou dan bij minder én gezonder eten.  Soms is hiervoor een vergoeding mogelijk vanuit je zorgverzekering. Wil je hier aanspraak op maken? Maak dan altijd eerst een afspraak met je huisarts. Samen bespreken jullie de mogelijkheden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips