Zorgtoeslag 2014

De huidige zorgtoeslag is een toeslag die tegemoet komt in de zorgkosten. De zorgtoeslag 2014 wordt met de wijzigingen in de zorgverzekeringen ook gewijzigd. De premie van de zorgverzekering wordt inkomensafhankelijk. Dit heeft gevolgen voor de zorgtoeslag. De toekenning van de zorgtoeslag 2014 hangt nu van meerdere factoren af. De aanvrager wordt strenger getoetst omdat er nog meer naar inkomen en vermogen wordt gekeken. Wanneer die aan de aangewezen criteria voldoen kan de zorgtoeslag aangevraagd worden.

Vermogenstoets zorgtoeslag 2014

De aanvrager van de zorgtoeslag moet in het bezit te zijn van de Nederlandse nationaliteit en moet minimaal 18 jaar oud zijn. Er moet ook een zorgverzekering zijn afgesloten. Daarnaast wordt er naar het toetsingsinkomen en het spaartegoed gekeken. Wanneer uw inkomen lager is dan 35.059 euro per jaar, krijgt u zorgtoeslag als alleenstaande. Woont u samen, dan mag dat bedrag niet meer zijn dan 51.691 euro. Extra streng wordt er nu gelet op het vermogen. Wanneer u een laag inkomen heeft maar veel spaartegoed dan ontvangt u geen zorgtoeslag. Er wordt dus niet meer alleen gelet op inkomen betreffende de zorgtoeslag. Er wordt wel gelet op inkomen betreft de zorgpremie.

Momenteel wordt er nog veel gesleuteld aan de zorgverzekeringen om iedereen op zijn inkomen en vermogen te beoordelen hoeveel zorgpremie hij of zij moet betalen en hoeveel zorgtoeslag hij of zij mag ontvangen. De zorgtoeslag voor 2014 kunt u voorlopig nog aanvragen. Op de website van de toeslagen kunt u de zorgtoeslag berekenen die aan u toegekend kan worden, welke afhankelijk is van uw zorgpremie, uw gezinssituatie, uw toetsingsinkomen en uw vermogen. Tevens kunt u ten allen tijde wijzigingen doorgeven om terugbetaling te voorkomen. Voor wijzigingen in de zorgtoeslag 2014 kunt u het beste site van de toeslagen in de gaten blijven houden zodat u niet voor verrassingen komt te staan.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips