Periodieke medische controle

Een periodieke medische controle kan nuttig zijn voor het vroegtijdig constateren van ziekten (bijvoorbeeld hartziekten, kanker, tuberculose). Daarbij kan niet uitsluitend op die periodieke controle afgegaan worden, indien klachten optreden dient de arts te worden geraadpleegd. In veel grote bedrijven worden alle werknemers met regelmatige tussenpozen medisch gecontroleerd. Op die manier kunnen enkele ziekten vroegtijdig opgespoord worden, evenals een aantal door het beroep veroorzaakte afwijkingen (zie beroepsziekten).

Periodieke medische controle

Van bijzonder belang is de periodieke medische controle bij zuigelingen, kleuters en jonge kinderen via het consultatiebureau, waarbij de controle gericht is op het vroegtijdig onderkennen van die ziekten, die een normale geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind in gevaar brengen. De controle hoeft echter niet alleen het opsporen van ziekten ten doel te hebben, maar kan zich ook bezighouden met problemen in de opvoeding, storingen in het gedrag en aanpassingsmoeilijkheden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips