Kinderopvangtoeslag 2014

De kinderopvangtoeslag 2014 wordt verhoogd. Dit heuglijke feit is het resultaat van het besluit van het kabinet om 100 miljoen extra te investeren in de kinderopvang. Als u werkt, studeert of een (inburgerings) cursus volgt bij een geregistreerde instelling en u brengt uw kinderen onder bij een kinderopvang die daarvoor gecertificeerd is, kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag 2014. De verhoging van de kinderopvangtoeslag houdt wel een paar veranderingen van de regels in.

Om in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag 2014 moet uw aanvraag binnen drie maanden na de aanvang van de opvang ingediend worden. Gaat uw kind op 8 mei 2014 voor het eerst naar de opvang, dan moet u voor 31 augustus 2014 de aanvraag ingediend hebben. Als u te lang wacht kan dat consequenties hebben voor de aanvraag, het kan zijn dat u dan niet in aanmerking komt. De procedures zijn streng en u loopt kans de toeslag niet toegewezen te krijgen.

Kinderopvangtoeslag 2014

De maximale vergoeding per uur wordt voor dagopvang EUR 6.70 , voor buitenschoolse opvang EUR 6.25 en voor gastouderopvang EUR 5.37. Het maximale bedrag per kind is EUR 230,= per maand. Als uw inkomen boven de EUR 47.812,= ligt, is het mogelijk meer vergoeding te ontvangen voor het kind met de meeste opvanguren. Ook voor ouders met een bovenmodaal inkomen is het in 2014 weer mogelijk kinderopvangtoeslag te ontvangen voor het kind dat het hoogste aantal opvanguren nodig heeft.

U vraagt de kinderopvangtoeslag 2014 aan op de site van de belastingdienst onder het kopje toeslagen. Met uw DigiD logt u in en kunt u de formulieren invullen. Voor het invullen heeft u het burgerservicenummer nodig. Na 8 weken krijgt u bericht van de belastingdienst hoeveel kinderopvangtoeslag u zult ontvangen in 2014. Wijzigingen in uw situatie kunnen de hoogte van de kinderopvangtoeslag beïnvloeden, geeft u wijzigingen altijd zo snel mogelijk door aan de belastingdienst.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips