In vitro

In vitro wil zeggen er worden onderzoeken gedaan met medicamenten of micro-organismen in een reageerbuis. Het tegenovergestelde heet in vivo, waarbij onderzoekingen op levende objecten gedaan worden. Wat in vitro succesvol is, kan in vivo mislukken. In vitro fertilisatie (populair ook wel reageerbuisbevruchting genoemd) is een techniek die bij bepaalde vormen van infertiliteit wordt toegepast. Veelal betreft het een situatie waarbij het transport van de rijpe eicel door de eileiders geblokkeerd is. Zie ook vrouwelijke geslachtsorganen. Met behulp van een behandeling met hormonen worden meerdere eicellen tegelijkertijd tot rijping gebracht.

In vitro

Werking In vitro

Door middel van een punctie onder geleide van echografie worden de eicellen opgezogen en buiten het lichaam bevrucht met zaad van de eigen partner of met zaad van een donor. Bij een bepaald rijpingsstadium van de bevruchte eicellen worden deze kunstmatig in de baarmoeder gebracht. Doordat meerdere bevruchte eicellen tegelijkertijd worden ingebracht (teneinde de kans op succes te vergroten), is de kans op een meerlingzwangerschap groter dan gemiddeld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips