Hoe werkt Yoga

De filosofie van yoga is dat het lichaam een voertuig is voor de ziel en zijn reis naar spirituele verlichting. De oude wijzen, of yogis, geloofde dat lichaam, geest en ziel 1 zijn. “Ik ben een ziel dat een lichaam heeft genomen”. Yoga leert ook dat iedereen drie lichamen heeft en niet 1: het Fysieke lichaam, het Astrale lichaam en het Causale lichaam.

Het Fysieke lichaam is het lichaam dat zichtbaar is; het Astrale lichaam komt overeen met de geest en het Causale lichaam functioneren apart, maar zijn onderling verbonden en afhankelijk van elkaar. Het doel van yoga is om de eerste twee lichamen te laten transcenderen en het derde lichaam, het Causale, te activeren of te ontwaken. Om het Fysieke en Astrale lichamen te laten transcenderen moet iemand zich ervan bewust zijn wat deze lichamen inhouden. Elk van deze drie lichamen bevat binnenin specifieke omhulsels of koshas.

De zeven energiecentra:

Chakra`s of “wielen”zijn de energiecentra die in ieder ding aanwezig zijn. Volgens yogaleer zijn deze centra wanneer je rusteloos en onfit bent, opgesloten in het astrale lichaam. Het doel van Yoga is om deze energiecentra te activeren om je zo te helpen al je mogelijkheden te verwezenlijken. Ieder chakra is gevestigd in een specifiek gebied van het astrale lichaam.

Een specifiek gebied van het fysieke lichaam verwijst naar deze gebieden. Er zijn zeven van deze chakra`s en ieder chakra beheerst specifieke zintuigen of functies van het fysieke lichaam en de geest. Om nu een zintuig of instinct te verfijnen of te beheersen en om slechte functies in een deel van het lichaam te genezen, moet je jezelf concentreren op het chakra die het beheerst. Om dit te kunnen doen, is beheersing van je lichaam en geest essentieel. Houdingen en meditaties zijn ontworpen om deze chakra`s te activeren zodat je de vrijgekomen energie kunt benutten.

Denk eraan dat het jaren kan duren om de chakra`s te activeren. Maar het uitvoeren van houdingen en het regelmatig mediteren helpen om deze aangeboren energie te gebruiken, zelfs als dat maar langzaam gaat.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips