De impact van scheiden op je leven

Een van de lastigste keuzes die iemand in zijn leven wellicht moet maken is die om te gaan scheiden. Je valt voor iemand, je kiest ervoor samen een leven op te bouwen inclusief sociaal leven, werk, woning, krijgt kinderen. Je leven en de manier waarop je dat leven invult, vul je samen met je partner in. Dus hoe moet dat nu na je scheiding?

Een nieuw leven in je eentje

Na de scheiding moet je zelf weer een eigen leven opbouwen. Wellicht in een nieuwe woning. Daar moet je ook eerst een nieuw, eigen thuis van maken. Dat is een positief ding van je scheiding: je kan en mag nu alles zelf bepalen hoe je het wilt. Hoe zit het met je vrienden? Hadden jullie veel gezamenlijke vrienden? Had je ook nog eigen vrienden die je partner niet veel zag? Dat laatste is een gunstige bijkomstigheid, want zij hoeven niet te kiezen voor een partij. Bij gezamenlijke vrienden kan dit lastig zijn. Sommigen zullen voor jouw vriendschap kiezen, anderen wellicht voor je partner. Een tip: ga hier geen strijd om maken. Leg je erbij neer. Wie voor jou kiest is een echte vriend, daar moet je niet om hoeven vechten. Je vrije tijd? Ook dat bepaal je nu lekker zelf en hoef je niet met elkaar te overleggen.

In de praktijk

Ging je vaak met je partner naar dezelfde plekken? In het begin zal het lastig zijn elkaar daar te treffen. Dus is het wellicht fijner om ze in het begin even te mijden tot je lekker gesetteld bent en je nieuwe leven en de scheiding een plek hebben gekregen. Probeer leuke nieuwe dingen te vinden die je afleiden en bezighouden.

Minder stress

Een scheiding brengt stress met zich mee. Het regelen ervan zelf en hoe je daarna verder moet. Dat je je ex nog zult tegen komen of contact zult hebben samen, is logisch. Zeker wanneer jullie kinderen hebben. Als je je scheiding soepel wilt laten verlopen, is het belangrijk dat je nog goed met elkaar kunt praten. Dit zorgt ervoor dat alles veel sneller, beter en gemakkelijker geregeld kan worden. Bovendien is het regelen van een scheiding veel werk en vergt veel tijd en energie. Door de grote hoeveelheid en impact, kan je gemakkelijk iets vergeten. Met de juiste hulp bij je scheiding heb je houvast en zicht op de juiste volgorde van zaken die je moet regelen. Dit levert je bovendien direct een tijds- en geldbesparing op. Het scheidingsproces verloopt rustiger en minder stressvol en je legt een goede basis voor contact met elkaar na de scheiding. Een online scheiding de snelste en makkelijkste manier. Heb je wat hulp nodig van een professional om bepaalde zaken in het juiste perspectief te zien? Kies dan voor een mediator. Daarna wordt het indienen van het verzoek voor je uit handen genomen en wordt het allemaal voor je geregeld.

Een scheiding is een intensieve levens veranderende gebeurtenis, maar met de juiste hulp is het allemaal goed te doen en kan je stress makkelijk verminderen. De stap naar een nieuw leven is dan voor jezelf helemaal niet moeilijk.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips