6x Tips om van je zweetvoeten af te komen

Zweetvoeten kunnen enorm vervelend zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Natuurlijk hebben we bij warm weer of flinke inspanning allemaal wel eens last van zweetvoeten, maar om bij het minste of geringste al zweetvoeten te hebben kan enorm vervelend zijn. Met deze tips kom je gemakkelijk van je zweetvoeten af!

 1. De juiste sokken
  Draag alleen sokken van natuurlijke materialen zoals wol, katoen of bamboe. Vooral bamboe sokken zijn een ideale oplossing tegen zweetvoeten. Het ademende bamboe materiaal zorgt ervoor dat vocht gemakkelijk losgelaten wordt en dat de voeten schoon en fris blijven. Ze zijn nog niet overal in de winkels verkrijgbaar maar online vind je alle soorten en maten bamboe sokken voor heren en voor de dames.
 2. Was je voeten
  Zweetvoeten ontstaan door schimmels en bacteriën. Door je voeten goed schoon te houden maak je het lastiger voor deze schimmels om te blijven leven. Was je voeten minimaal een keer per dag met, of zonder zeep. Droog je voeten ook zeker goed af voordat je ze weer terug in je sokken stopt.
 3. De juiste schoenen
  Draag altijd goed ademende schoenen. Leren schoenen zijn vaak de beste keuze. Stoffen als rubber, kunststof en nylon zorgen juist weer voor zweetvoeten. Probeer ook dagelijks van schoenen te wisselen zodat de gedragen schoenen een dagje kunnen luchten.

 4. Eelt
  Verwijder wekelijks het eelt op je voeten. Eelt neemt namelijk gemakkelijk vocht op en houdt het zweet van zweetvoeten dus lekker de hele dag vast. Je kan je voorstellen dat dit weer een ideale omgeving creëert voor schimmels en bacteriën; dit willen we natuurlijk voorkomen.
 5. Voetpoeder
  Er zijn verschillende poeders beschikbaar die stinkvoeten voorkomen en een bacteriedodende werking hebben. Je kan hier altijd nog talgpoeder of zinkzalf aan toevoegen om het overtollige vocht gemakkelijker te absorberen.
 6. Houd het fris
  Het belangrijkste is om je voeten de hele dag door fris te houden. Neem een aantal extra paar sokken mee zodra je de deur uit gaat. Zo kun je ervoor zorgen dat je de hele dag frisse sokken aan je voeten hebt en hiermee voorkom je stinkvoeten. Heb je het gevoel dat je voeten nu wel heel erg aan het zweten zijn? Ga dan even naar de wc, was ze met een vochtig doekje en trek schone sokken aan. Doe dit meerdere malen per dag om je voeten de hele dag door fris te houden.

Relevante artikelen
3 reacties
 1. ik gebruik zooltjes van cederhout in al mijn schoenen, werkt super!

 2. Kon ik goed gebruiken voor mijn stinkerts.

 3. Ik heb jarenlang Akileïne zalf gebruikt (groene tube, bij de apotheek) tegen zweetvoeten en dat hielp wonderwel.
  Mijn probleem van zweetvoeten is vanzelf verdwenen toen ik in de menopauze kwam.
  Enkel bij grote hitte heb ik er soms nog last van, wanneer ik blootsvoets in lederen sandalen loop. Maar ik los dit op door zwarte inlegkruisjes op maat te knippen en ze in de binnenkant van mijn sandalen te kleven. Geen mens die het merkt, de inlegkruisjes absorberen het zweet en mijn voeten blijven fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips