5 Stappenplan om van afvallen een succesverhaal te maken!

Er zijn genoeg mensen die moeten afvallen, of wat droger willen worden (tijdens het sporten). Vooral bij flink overgewicht loopt men vaak tegen problemen of diëten aan die weinig tot niks doen. De vraag is: waar ligt dit nou eigenlijk precies aan? Het antwoord kan zijn een gebrek aan juiste informatie, doorzettingsvermogen of het volgen van verkeerde afvalmethodes (diëten). We gaan je daarom in dit artikel op weg helpen om van snel afvallen wel een succes te maken. In principe is het niet moeilijk, maar je moet wel weten hoe afvallen precies werkt. Lees hieronder verder om dit te ontdekken.

Wil jij ook snel afvallen in 5 simpele stappen?

Hieronder vind je richtlijnen voor snel afvallen. Je doet er goed aan om deze allemaal op te volgen, maar vergt ook discipline. Stel realistische doelen, neem de tijd en werk hiernaar toe voor resultaten die je graag wilt zien.

1. Diëten zijn leefregels

Er wordt vaak verkeerd gekeken naar diëten, veel mensen zien dit namelijk als tijdelijke oplossing. Maar het zijn in feite “leefregels” en dus vele meer een leefstijl die je kan hanteren. Je moet dus niet bv. 8 weken gaan diëten, maar structureel dingen in je leefgewoontes veranderen. Om snel bepaalde doelen te bereiken zijn er diëten die wel werken. Het is echter belangrijk voor de lange termijn aanpassingen in je leefstijl te maken. Je zal zo veel langer van je resultaten genieten en hoeft nooit meer te diëten. Sta ook open voor deze veranderingen in je leven, want die zijn juist positief. Zoals Einstein zegt: “de definitie van krankzinnigheid is iets keer op keer blijven herhalen en een andere uitkomst verwachten”. En dat is natuurlijk ook zo, waarbij je het tevens kunt toepassen op afvallen.

2. Haal je voeding uit de natuur

Het is niet zo makkelijk, maar wel een hele belangrijke factor voor je winst. Je eet- en drinkpatroon zijn namelijk essentieel om afvallen mogelijk te maken. Verder bepaalt het ook voor een groot deel hoe gezond je bezig bent. In een wereld vol producten met als enige doel je te verleiden, moet je soms heel sterk zijn. Een flink deel deze producten zijn namelijk niet altijd even best voor je en bevatten bv. een hoop suikers. Ze maken je dik, soms zelfs verslaafd en lastig om uit een dergelijk voedingspatroon te breken. Verder is het ook belangrijk niet te over-consumeren (meer calorieën dan je verbruikt), maar bij afvallen liever iets minder. Maar wanneer je echte voeding ontdekt wil je nooit meer iets anders! Ga voor groente, fruit, noten, zaden, pitten, vlees, kip, vis enzovoorts. Lees hier meer tips over gezonde voeding tijdens afvallen. Het zijn allemaal heerlijke producten die de natuur je rechtstreeks ter beschikking stelt.

3. Sporten en lichaamsbeweging

Sporten is goed voor je gezondheid, maakt je sterker en laat je meer calorieën verbranden. Wanneer je dit op de juiste manier toepast, zal dit voornamelijk uit opgeslagen lichaamsvet bestaan. Hierin speelt wat en hoeveel je eet en drinkt ook weer een belangrijk rol. Zoek ook iets wat je leuk vind om te doen. Het kan voor de een zwemmen zijn, terwijl een ander liever gaat hardlopen. Of de sportschool induikt. Er zijn zoveel verschillend mogelijkheden op sportgebied dat er altijd wel iets leuks tussen zit voor je. En natuurlijk ook meer lichaamsbeweging is altijd goed. Ga gezellig gepaard met je partner een actievere leefstijl tegemoet. Zoals je weet zijn er zat leuke, intensieve en spannende activiteiten die je samen kan doen.

4. Drink veel water

Water is bij uitstek de beste dorstlesser, gezond en bevat 0 calorieën. Verder is het ook nog eens heel lekker, zeker wanneer je het koud drinkt. Het koud drinken ervan heeft overigens nog meer voordelen. Het is natuurlijk heerlijk om water koud te drinken, maar tijdens afvallen kan het ook een pluspunt zijn. In feite is dit heel simpel te verklaren door een mogelijk thermisch effect. Je lichaam zal het water dat je drinkt aanpassen naar lichaamstemperatuur, waarvoor meer energie nodig is. De energie die je verbruikt zal weer leiden tot het verbranden van calorieën (en dus afvallen). En water is gewoon sowieso het beste wat je kan drinken. Hoewel het voor sommigen even wennen kan zijn, wil je de omschakeling naar water niks anders meer. Je moet in ieder geval proberen 2 liter water te drinken per dag.

5. Ontspanning en genieten van het leven

Het is heel belangrijk, naast hard werken, ook ontspanning te zoeken in je leven. En die is meestal vrij snel gevonden, wanneer je even ontsnapt aan alle drukte. Verder heeft het ook een positieve uitwerkingen op een gezond lichaamsgewicht. En laat stress al helemaal niet bestaan in je leven, nergens voor nodig. Verder heeft een stressvrij leven ook effect op het afvallen. Het zal namelijk een stuk beter gaan (dit heeft o.a. te maken met een aantal hormonale processen). Geniet van alles wat je doet (en probeer dit ook bij dingen die wat minder leuk zijn). Het maakt je leven een stuk plezieriger. Ga ook voor een goede nachtrust zodat je de volgende dag weer fris en fruitig bent.

In een notendop

Het zijn een aantal basisdingen voor een gezondere leefstijl, met meer geluk en een ideaal streefgewicht. Maar wellicht heb je nog iets meer sturing nodig. In dat geval kan je ook eens kijken op deze pagina over snel afvallen, waarvan je leert.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips