Tarwegras

Tarwegras; misschien heb je er wel eens van gehoord. Het dook een aantal jaren geleden ineens op. Het zou een nieuwe superfood zijn. Maar wat is tarwegras nu eigenlijk? En wat zijn de gezondheidseffecten?

Al heel wat jaren staat tarwegras bekend als superfood. Er werd al mee geëxperimenteerd in de jaren ’30. Als je online het woord tarwegras intikt dan krijg je in de zoekmachine gelijk te zien dat je te maken hebt met een echt wondermiddel. Het zou een product zijn vol met bio-energie. Deze energie zou je cellen jong houden en voor een goede balans zorgen tussen zuren en basen.

Wat is tarwegras?

Tarwegras is het gras dat uit tarwezaadjes groeit. In de groeifase heeft dit gras een unieke samenstelling en bevat het allerlei voedzame stoffen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Na een korte teeltperiode wordt het gras geoogst en geperst tot korrels. Het sap dat hiermee wordt gemaakt is rijk aan vitaminen, mineralen, chlorofyl, enzymen en energie.

Hoe gezond is tarwegras?

Tarwegras zou gezonder zijn dan de graansoort tarwe. Het heeft een unieke nutriëntdichtheid. Zo zou 100 gram tarwegras evenveel nutriënten bevatten als 2 tot 3 kilo groenten. Deze superfood bevat veel peptiden en aminozuren die je lichaam makkelijk kan opnemen. Verder is het rijk aan antioxidanten die veel giftstoffen uitschakelen. Kortom; tarwegras is een gezond drankje. Eén glas tarwesap is een goede aanvulling op je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen.

Welke gezondheidseffecten heeft tarwegras?

Tarwegras heeft tal van gezonde effecten. Zo ontgift het je nieren, darmen en lever. Daarnaast verhoogt het je weerstand en werkt het ontstekingsremmend.

Hoe kan tarwegras je lichaam ontgiften?

Tarwegras ontgift je lichaam. Dit goedje neemt allerlei giftige stoffen op en voert deze via je urine af. Bij giftige stoffen kan je denken aan uitlaatgassen, straling, pesticide, zware metalen en dioxine. Je krijgt deze stoffen dagelijks binnen. Ze zijn afkomstig uit conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen en uit het milieu.

Wat doet tarwegras nog meer?

Tarwegras zou goed zijn voor het bloed, omdat het trombosevorming tegengaat. Verder bevordert het de aanmaak van bloedplaatjes, waardoor het ook weer goed is tegen bloedarmoede. Daarnaast bevordert tarwegras de bloedcirculatie en werkt het bloeddrukverlagend. Dankzij al deze positieve effecten kan het dus preventief werken tegen hart- en vaatziekten.

Hoe eet of drink je tarwegras?

Tarwegras is in gezondheidswinkels verkrijgbaar in poeder-, sap- en capsulevorm. Het poeder of het sap kun je ook toevoegen aan een gezonde of groene smoothie, zodat je de voedingswaarde nog meer omhoog schroeft. Verder kun je het sap ook in andere drankjes of in salades verwerken. Als je zelf tarwegras gaat kweken, kun je er met een sapcentrifuge zelf sap van maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dagelijks een capsule in te nemen. Dit is vooral handig als je geen tijd hebt om een smoothie of sap te maken.

Aangezien tarwegras in verschillende vormen verkrijgbaar is, kun je het dus heel gemakkelijk toevoegen aan je voeding.

Wanneer kun je tarwegras beter niet drinken?

Met sommige geneesmiddelen kan tarwegras een wisselwerking hebben. Dit komt vooral door het hoge gehalte vitamine K. Deze vitamine kan nadelige gevolgen hebben op de bloedstolling. Gebruik van tarwegras wordt afgeraden als je bloedverdunners (antistollingsmiddelen) of statines gebruikt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips