Tongspieren

De tong is hoofdzakelijk een spierorgaan dat geschikt is voor zowel langzame als snelle vormveranderingen. De spiervezels van de tong lopen in verschillende richtingen. Ze zijn verdeeld in de extrinsieke en de intrinsieke spieren. De extrinsieke tongspieren (musculus glossus) verbinden de tong met de omringende beenderen (de onderkaak aan de voorkant, het tongbeen eronder, de schedelbasis aan de achterkant en het gehemelte erboven).

tongspieren

Zij beslaan een grote ruimte binnen de boog van de onderkaak. Er zijn vier groepen extrinsieke spieren aan weerszijden van het hoofd. Dit zijn de hypoglossus, styloglossus, palatoglossus en de genioglossus-spier. Deze spieren werken samen om de hele tong te verplaatsten. In de tong bevinden zich de intrinsieke glossale spieren die de gedetailleerde vormveranderingen van het orgaan bepalen. De vezels van de intrinsieke spieren bestaan uit vier groepen; twee die van de voor- naar de achterzijde van de tong lopen, een die lateraal loopt en de laatste die verticaal loopt.

Nu 15% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 15% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 15% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips