Synaps

De synaps is een speciaal gebied waar de zenuwprikkels van de ene zenuw overgaan op de andere en hier kunnen twee zenuwcellen communiceren. Tussen de cellen ligt een kleine opening, de synaptische spleet. Om van de ene zenuw naar de andere te komen moet een zenuwprikkel door deze opening. Dit gebeurt door het vrijkomen van chemische stoffen, de neurotransmitters. Aan het uiteinde van de neuriet liggen kleine blaasjes die deze neurotransmitters produceren als de elektrische prikkel ze bereikt.

De neurotransmitters verspreiden zich door de synaps en prikkelen de dendriet van de volgende cel en zo wordt in de tweede cel een elektrische prikkel opgewekt. Dit proces herhaalt zich voor alle volgende zenuwcellen. Zenuwprikkels bewegen zich in slechts één richting en kunnen verzwakken door vermoeidheid, zuurstofgebrek, narcosemiddelen of andere chemische middelen.


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips