Pectoralis minor

De musculus pectoralis minor (kleine borstspier) begint vanaf de derde, vierde en vijfde ribben en hecht zich zich aan de bovenkant van de processus coracoideus (ravebekvormig uitsteeksel) van de scapula (schouderblad).

Samen met de musculus pectoralis major (grote borstspier) maakt deze spier het mogelijk om de armen kruiselings op de borst te leggen, de armen omhoog en naar beneden te bewegen en ze te draaien. Deze spier bevat zenuwuiteinden van de voorste thoracale (borst-) zenuw en wordt doorbloed door de laterale (zijwaartse) arteria thoracis (borstslagader).

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips