Pectoralis major

De pectoralis major bevindt zich aan de voorzijde van de borstkas. Het is een dikke, waaiervormige spier, die in twee gedeelten verdeeld is die bij de oksel beginnen en die het grootste gedeelte van de voorzijde van de borst bedekken. Het bovenste, claviculaire deel is aangehecht aan de clavicula (sleutelbeen). Het lagere, sternocostale deel is grotendeels aangehecht aan het sternum (borstbeen) en het cartilago costalis (ribkraakbeen).

Deze spier wordt gebruikt als u uw armen voor uw borst langs beweegt, als u uw armen optilt en laat zakken en als u uw armen draait. Het claviculaire gedeelte tilt de arm op en het sternocostale gedeelte trekt de arm naar beneden.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips