Interspinalis cervicis

De interspinales zijn smalle spierbundels die in paren tussen de rugwervels liggen. Ze hechten boven en onder de wervels aan. Er zijn zes paren in het nekgebied (interspinalis cervicis) die worden geïnnerveerd door vertakkingen van de cervicale zenuwen en van bloed voorzien door vertakkingen van de aorta. In het dorsale gebied bevinden ze zich tussen de eerste en tweede en tussen de elfde en twaalfde wervel (interspinalis thoracalis).

Het dorsale gebied wordt geïnnerveerd door dorsale vertakkingen van de thoracale zenuwen en van bloed voorzien door vertakkingen van de aorta. In het lumbale gebied zijn er vier paren in de ruimten tussen de vijf lumbale wervels (interspinalis lumborum). Deze paren worden geïnnerveerd door dorsale vertakkingen van de lumbale wervels en van bloed voorzien door vertakkingen van de aorta.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips