Galia aponeurotica

De occipitofrontalis is een brede spiervezellaag die het epicranium (bovenzijde van de schedel) bedekt. Hij bestaat uit twee dunne spierlagen. Het gedeelte op het achterhoofd, dat soms occipitalis wordt genoemd, is vierhoekig en ongeveer vier centimeter lang. Dit gedeelte bedekt de achterzijde van het cranium (schedel). Het voorste gedeelte dat soms frontalis wordt genoemd, is eveneens vierhoekig. Het is breder en de vezels zijn langer. Het bedekt het voorhoofd.

De voorste en achterste gedeelten van de spier worden verbonden door een dunne, platte tussenliggende pees, de galia aponeurotica. Deze ligt boven de occipito en frontalis spieren en bedekt de bovenzijde van het cranium. Samen met de occipitofrontalis beweegt hij de schedelhuid. De frontalis tilt de wenkbrauwen op en trekt de schedelhuid naar voren. De occipitalis trekt de schedelhuid naar achteren.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips