Adductor brevis

De benen bevatten drie spieren die het bovenbeen naar het lichaam toe bewegen: de adductor longus, de adductor brevis, en de adductor magnus. De drie adductoren werken samen met de pectineus om het bovenbeen naar binnen te bewegen. Het zijn krachtige spieren die het bovenbeen naar buiten roteren en dit naar de tegenoverliggende zijde bewegen, zoals wanneer u de benen over elkaar slaat. De adductor longus is een lange driehoekige spier, die met zowel vlezige vezels als een sterke pees ontspringt van een klein gebied aan de voorzijde van het schaambeen op het bekken en insereert in het femur (dijbeen). De adductor brevis ligt vlak achter de adductor longus.

De adductor magnus is een grote driehoekige spier die een scheidingswand vormt tussen de spieren aan de binnenzijde en die aan de achterzijde van het bovenbeen. De Adductor brevis bevindt zich aan de binnenzijde van het bovenbeen. Deze lange spier ontspringt van een smal punt op het bekken, loopt tussen de hamstring- en quadricepsspiergroepen door en eindigt in een brede waaier aan de achterzijde van het femur. Het is een krachtige spier die het bovenbeen naar binnen beweegt (adductie). Het kleine bovenste deel van de adductor magnus wordt de adductor minimus genoemd.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips