Aangezichtsspieren

Er zijn ongeveer dertig spieren die de gelaatsuitdrukkingen bepalen (de bewegingen van de ogen, het gelaat en de mond). Deze spieren ontspringen van de beenderen van het skelet van het gelaat en hechten aan aan het zachte weefsel van de huid van het gelaat, zoals de oogleden, neus, wangen en lippen. Er zijn in totaal zeventien spieren die het mogelijk maken te glimlachen. Sommige spieren maken de openingen van het gelaat wijder, andere maken ze nauwer of sluiten ze.

Alle aangezichtsspieren ontvangen hun instructies via aftakkingen van twee hoofdzenuwen, de rechter en linker aangezichtszenuw, die zelf weer ontspringen aan de hersenstam. Deze aftakkingen van de aangezichtszenuw bepalen de spierbewegingen van het gelaat.

Nu 15% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 15% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 15% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips