Medisch woordenboek

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Een toenemend aantal mensen wil – terecht – meer invloed kunnen uitoefenen op beslissingen die over zijn of haar lichaam worden genomen. In verband daarmee wil men ook meer weten over hoe het lichaam functioneert en over bepaalde ziekten. In dit medisch woordenboek voornamelijk ziekten behandeld, maar ook bepaalde symptomen zoals hoesten en koorts. Verder vindt men algemene termen uit de gezondheidszorg en bepaalde operatie- en onderzoekstechnieken.

Dit medisch woordenboek is een handig overzicht voor het hele gezin waar verwonderlijk veel instaat. Eigenlijk alles wat u weten moet als u in tv-rubrieken en in kranten en tijdschriften kennis maakt met medische termen, die op het Eerste gezicht onbegrijpelijk geleerd lijken.

Dit medisch woordenboek vertaalt al deze geleerdheid in begrijpelijke woorden. U kunt vlug aan de weet komen, wat er wordt bedoeld met een zuigcurettage, een pacemaker, een ‘open-hartoperatie’ en met begrippen als contraceptie en dialyse. Maar ook doodgewone alledaagse informatie staat erin: hoe lang het duurt voor een kind mazelen krijgt als het eenmaal is ‘aangestoken’, en waarom het belangrijk is dat ieder meisje omstreeks haar twaalfde jaar tegen rode hond wordt ingeënt.

Bijna 4000 artikelen:

Dit medisch woordenboek geeft in niet minder dan 4000 artikelen een bondige samenvatting van alle gebieden van de moderne geneeskunde waar ook leken vrijwel dagelijks mee in aanraking komen. De meest gebruikte geneesmiddelen staan erin, ondergebracht in kleine rubriekjes: tranquillizers, antibiotica, slaapmiddelen, middelen tegen reumatische aandoeningen en astma, pijnstillers, hartmiddelen, bloeddrukverlagende stoffen en middeltjes tegen zulke schijnbaar banale kwalen als diarree en schele hoofdpijn.

Een boeiende excursie vanuit de biologieles

De ruime aandacht die in dit woordenboek wordt geschonken aan de bouw en functie van alle organen van het menselijk lichaam zal voor velen een verrassing zijn. Deze Encyclopedie legt het verband tussen het moderne biologie-onderwijs (wat vroeger ‘menskunde’ en ‘nattehis’ heette) en de huidige medische praktijk. Daarom is dit medisch woordenboek dan ook een handig naslagwerk voor scholieren die net even verder willen kijken dan hun biologieles lang is.

Grote praktische betekenis

Dit medisch woordenboek is een vraagbaak die u niet gauw in de steek zal laten. Niet als hulpmiddel om op eigen houtje te gaan dokteren (want daarvoor leent het zich gelukkig niet), maar wel als waardevol en overzichtelijk naslagwerk dat u in staat stelt eerder de hulp van uw huisarts in te roepen wanneer dit werkelijk nodig mocht zijn.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips