Review van het Silvana Royale 4-seizoenen dekbed

Bij de aanschaf van een dekbed is er een ruime keuze uit verschillende soorten vullingen. Een donzen vulling staat voor luxe en comfort. Het donzen dekbed heeft een aantal voordelen waaronder een hoog isolatievermogen en het lage gewicht. Hierdoor vormt het dekbed zit comfortabel naar het lichaam. Het dekbed met Nomite label is anti-allergisch. We waren erg benieuwd naar het Silvana Royale 4-seizoenen dekbed, dat we mochten testen. Onze testpersonen zijn enthousiast over de kwaliteit.

Het eendendonzen dekbed

Silvana Support is een merk dat zich al meer dan 30 jaar richt op comfortabel slapen. Het Royale 4-seizoenen dekbed is gevuld met 100% hoogwaardige witte eendendons. Deze eenden zijn afkomstig van Nederlandse eendenboerderijen. Het RDS label laat zien dat het dons diervriendelijk is verkregen.

Bij donzen dekbedden wordt er onderscheid gemaakt tussen ganzendons en eendendons. Vaak wordt gedacht dat ganzendons veel beter is. Dit is echter een misverstand, wel heeft ganzendons een iets hoger isolatie vermogen. Het isolatievermogen van eendendons bedraagt ten opzichte van ganzendons 87%. In combinatie met een 4-seizoenen dekbed is eendendons een uitstekende en voordelige keuze.

Het donzen dekbed is zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Dankzij de goede ventilatie en het hoge vochtregulerende vermogen krijgt huisstofmijt minder kans. Bovendien is de tijk voorzien van Nomite label. Dit betekent dat de tijk zeer fijn dicht geweven is. Hierdoor kan huisstofmijt niet binnendringen. Het Downafresh hygiënelabel garandeert een zorgvuldige reiniging en droging van het dons. Het merk laat zien dat het altijd voor de hoogste kwaliteit vulling kiest.

Onze ervaring met het 4-seizoenen dekbed

Het 4-seizoenen dekbed biedt het gehele jaar comfortabel slapen voor één prijs. Het dekbed bestaat uit twee gedeelten. Het dunne dekbed is van warmteklasse 4, het iets dikker deel van warmteklasse 3. Door deze twee aan elkaar te koppelen ontstaat er een comfortabel warm dekbed van warmteklasse 1. Hiermee is het Silvana Royale 4-seizoenen dekbed geschikt voor alle seizoenen.

Zoals we van een donzen dekbed verwacht hadden, voelt het Silvana Royale dekbed heerlijk licht en comfortabel aan. Onze testpersonen ervaarden geen enkele hinderlijke druk op het lichaam. Opvallend is de warmte in de winter, maar ook de koelte in de zomer. Een heel verschil met een wollen of synthetisch dekbed. Als dierliefhebbers vonden de testpersonen het fijn dat het dekbed geen dons bevat van levende of gedwangvoederde dieren. Dat slaapt toch net even wat prettiger. Ons team heeft dan ook heerlijk en comfortabel geslapen.

We vroegen ons af of een donzen dekbed wasbaar is. Vooral voor mensen met een huisstofallergie belangrijk om te weten. We kwamen erachter dat het Silvana Royale 4-seizoenen dekbed wasbaar is op 60 graden Celsius. Het merk zelf adviseert om dit niet te vaak te doen, dit garandeert de langere levensduur. Dagelijks luchten en opschudden houdt het dekbed fris. Bovendien blijft zo het volume behouden.

Bijzonderheden van het Silvana Royale dekbed

Dit met eendendons gevulde dekbed is verkrijgbaar in 7 verschillende formaten. Hierbij is er een keuze tussen een lengte van 200 cm of 220 cm. We weten uit ervaring dat een dekbed ongeveer 20 cm langer moet zijn dan de eigen lichaamslengte. Lange mensen kiezen daarom beter voor het dekbed van 220 cm lang. Met betrekking tot de breedte is er een keuze tussen vier verschillende afmetingen, variërend van 140 cm tot en met 260 cm. Het dekbed van 140 cm breed is geschikt voor het 1-persoonsbed. Alle overige maten zijn 2-persoons dekbedden.

Het merk Silvana geeft maar liefst 5 jaar garantie op het 4-seizoenendekbed. Hiermee laten ze zien dat ze alleen de beste kwaliteit leveren.

Betrokkenheid bij het dierenwelzijn viel ons op. Niet alleen is het dekbed voorzien van RDS certificering, ook het Downafresh label mag er zijn. Deze labels staan voor fabrikanten die zich houden aan de Europese gedragscode dierenwelzijn.

Onze eindconclusie

Er zijn maar weinig testen of reviews van donzen dekbedden te vinden. We waren vereerd dat we dit product mochten testen. We hebben ontdekt dat het Silvana dekbed licht en comfortabel aanvoelt. Daarnaast heeft het een hoog isolatievermogen, is vochtregulerend en ventileert uitstekend. Onze testpersonen waren zeer te spreken over de kwaliteit. Ze geven het Silvana Royale dekbed een zeer ruime voldoende. Namens onze testpersonen kunnen we zeggen dat dit een van de betere dekbedden is voor zowel de zomer- als de wintermaanden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips