Review van het Silvana support Royale hoofdkussen

Een natuurlijke slaaphouding bevordert een goede nachtrust. Vaak wordt alleen gekeken naar het matras. De aanschaf van een goed hoofdkussen is net zo belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten hoofdkussens verkrijgbaar. Belangrijk is om te letten op een goede ondersteuning van de nek. Hierdoor kunnen de nekspieren goed ontspannen. We mochten het Silvana Support Royale hoofdkussen testen. Onze testpersonen waren zeer te spreken over het Silvana hoofdkussen, dat duidelijk verschilt van een normaal hoofdkussen.

Het donzen hoofdkussen

Silvana Support is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van gezond slapen. Hun nek ondersteunende hoofdkussens zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten. Het Royale hoofdkussen is het eerste dons gevulde neksteunkussen van dit merk. Het hoofdkussen kenmerkt zich door een luxe en mooie uitstraling. De keuze voor hoogwaardige materialen zorgt voor ultiem slaapcomfort. De tijk is voorzien van een speciale Aegis behandeling. Dit heeft een bacterie- en schimmelwerend effect.

Het Silvana Support Royale kussen is voorzien van een neksteun. Deze is gemaakt van hoogwaardige Vita Talalay latex. Dit ventileert beter dan andere latexsoorten. Bovendien biedt het latex een optimale ondersteuning van de nek. De vulling zelf bestaat uit 90% witte Nederlandse eendendons en 10% veertjes. Hierbij is gekozen voor de hoogste kwaliteit vulling.

Onze ervaring met het Royale hoofdkussen

Uit ons team kozen we 2 testpersonen. Onze eerste testpersoon is een typische zijslaper. Deze persoon ervaart vaak hoofdpijn en nekklachten. Het normale hoofdkussen werd verwisseld voor het Silvana Support Royale hoofdkussen. Testpersoon 1 vond dit kussen een verademing. Met name de schoudercontour in de neksteun zorgt voor een comfortabele lighouding. Onze testpersoon werd wakker zonder hoofdpijn of klachten aan de nek.

Onze tweede testpersoon slaapt zowel op de zij als op de rug. Ook deze testpersoon droomde heerlijk weg op het Royale hoofdkussen. De zijligging werd als zeer comfortabel ervaren, ook bij het op de rug liggen was er niets op aan te merken. De tweede testpersoon merkte op dat er een duidelijk verschil voelbaar is tussen het middelste bovenvak en de zijvakken, waardoor het hoofd van een rugslaper niet te hoog ligt.

Het hoofdkussen nader bekeken

Natuurlijk waren we ook nieuwsgierig naar de opbouw van dit hoofdkussen. Dit kussen is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen waaronder zacht, medium en stevig. De drie bovenvakken bestaan uit verschillende stevigheden. Dit zorgt voor de juiste positie van het hoofd. De zijvakken zijn iets steviger gevuld, terwijl het middenvak over een zachte vulling beschikt. Hiermee voldoet het kussen aan de wensen van zowel zijslapers als rugslapers.

De tijk is een belangrijk onderdeel. Dit bepaalt niet alleen de kwaliteit, maar ook het ligcomfort. De buitenkant bestaat uit 50% katoen en 50% bamboe. Katoen heeft als voordeel dat het vocht uitstekend absorbeert. Daarnaast zijn katoenvezels sterk, dit verlengt de levensduur. Ook bamboe is ademend en absorberend. Bamboe bevat van nature een antibacteriële stof. Dit vermindert onaangename geurtjes in het kussen. Zowel bamboe als katoen zijn hypoallergeen of anti-allergisch. Het Royale kussen is dan ook zeer geschikt voor mensen met een allergie of gevoelige huid. Het viel ons op dat het Royale hoofdkussen niet wasbaar is. Dit leek ons geen groot probleem dankzij de speciale bacterie- en schimmelwerende behandeling. Het gebruik van een kussenmolton verhoogt de hygiëne.

Het merk wijkt ook af van de standaardmaten. Niet alleen is er een kussen in het standaardformaat 60 x 70 cm verkrijgbaar, ook is er rekening gehouden met langere mensen. Het hoofdkussen van 50 x 70 cm laat je wat hoger in bed liggen. Hierdoor hou je aan de onderzijde meer ruimte over. Ideaal voor de langere mens.

Onze eindconclusie

Er wordt heel wat gesproken over het juiste bed en matras. Hierbij wordt vaak de keuze voor het kussen vergeten. We hebben geleerd dat zijslapers liever voor een hoger kussen met neksteun kiezen. Dit voorkomt dat de nekwervels teveel inzakken. De rugslaper heeft meer aan een net iets lager kussen. Al deze eisen vonden we terug in het Silvana Support Royale hoofdkussen. Onze testpersonen waren zeer enthousiast over dit kussen en willen niet meer zonder. Voor een goede en comfortabele nachtrust kunnen we dit hoofdkussen dan ook van harte aanbevelen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips