Welke lichaamsdelen verslechteren het eerste bij ouderen?

Als je ouder wordt, gaat de dichtheid van de botten achteruit. Door ouderdom zijn er minder botcellen in het lichaam aanwezig en wordt de kwaliteit ervan minder. Dit heeft als effect dat de botten minder sterk zijn. Ook verslechtert de kwaliteit van het bindweefsel, zoals het kraakbeen. Hierdoor voel je je minder lenig en ben je minder mobiel.

De verminderde kracht en mobiliteit is goed merkbaar in het dagelijks leven. Zo is het bijvoorbeeld veel lastiger om een stukje te lopen, een zware tas te dragen of de trap op en af te lopen. Gelukkig, is er al veel onderzoek gedaan naar manieren om als oudere lenig te blijven. Uit alle onderzoeken kwam naar voren dat oefenen het antwoord is. Door regelmatig te bewegen, blijf je je mobiliteit en loopvermogen goed trainen.

Een ongeluk voorkomen

Ook al is bewegen het antwoord om mobiel te blijven, toch kan het soms lastig zijn om bepaalde activiteiten in huis uit te voeren. Traplopen is hier een goed voorbeeld van. Het is een vermoeiende en inspannende beweging. Als je ouder bent, gaat het op- en aflopen van de trap niet meer zo makkelijk als voorheen. Bovendien kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Veel ouderen zien slecht, waardoor een ongeluk sneller op de loer ligt. Zo loop je een groter risico om een misstap te maken en van de trap te vallen. Iets dat je natuurlijk graag wilt voorkomen.

Geen trappen meer lopen

Voor ouderen die er moeite mee hebben om de trap te betreden, is het van essentieel belang om een oplossing te vinden. Dit kan eenvoudig met de aankoop van een traplift. Met een traplift hoef je geen trappen meer te lopen en kun je gewoon fijn in je eigen huis blijven wonen. Het is dan ook een zeer passende en betaalbare oplossing voor je mobiliteitsprobleem.

Je omgeving is gerust

Natuurlijk weten de dierbaren om je heen ook dat je er moeite mee hebt om de trap te betreden. Ze zijn er bezorgd over dat je een keer ten val komt. Iets dat grote gevolgen heeft. Met een traplift in je woning, geef je jouw dierbaren dus ook een rustig en veilig gevoel.

Een betaalbare oplossing

Een traplift kopen of huren is kostbaar. Vooral omdat er steeds minder subsidieregelingen en vergoedingen zijn. Toch hoeft de aanschaf van een traplift helemaal niet duur te zijn. Zo is het een optie om de kiezen voor een tweedehands traplift. Dit is een veilig en betaalbaar alternatief voor de kleinere of milieubewuste beurs.

Geniet weer van je eigen woning

Een traplift zorgt ervoor dat jij je weer vrij kunt bewegen in je eigen huis. Je hoeft niet meer noodgedwongen op de benedenverdieping van je huis te blijven, omdat je moeite hebt met traplopen. Ook hoef je niet te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Een traplift is dan ook dé perfecte oplossing. Hiermee geniet je weer van jouw fijne huis.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips