Veel voorkomende sportblessures

De interesse in en deelname aan sport zijn nog nooit zo hoog geweest als nu. Evenals de sportblessures. De mensen nemen steeds meer deel aan allerlei sporten, zoals aerobics, zwemmen, squash, handbal, fietsen, tennis, basketbal en andere activiteiten die goed zijn voor lichaam en geest. Helaas raken door de verhoogde deelname aan de sport ook steeds meer sportbeoefenaars geblesseerd.

Gelukkig zijn de meesten onder ons zich bewust van de vele mogelijkheden die er zijn om blessures te voorkomen, zoals beschermde uitrusting, een goed getraind lichaam en een degelijke warming-up voordat er daadwerkelijk met de sport wordt begonnen. Bij het sporten dient rekening te worden gehouden met de algehele lichamelijke gesteldheid. Iemand die bijvoorbeeld verkouden is of een infectie onder de leden heeft, kan zichzelf zieker of gevoeliger voor blessures maken als hij of zij de training niet aanpast.

sportblessures

De meest voorkomende sportblessures zijn verwondingen en overbelasting. Een verwonding, zoals een botbreuk of een ontwrichting, moet direct worden behandeld, terwijl blessures door overbelasting niet altijd direct zijn waar te nemen. Overbelasting komt voort uit te zware trainingen, verkeerde technieken enzovoort. Deze blessures ontwikkelen zich langzaam, belemmeren de training en het herstel duurt vaak veel langer dan bij gewone blessures. Voorbeelden van blessures die ontstaan door overbelasting, zijn verrekte spieren, verstuikingen en ontstekingen van pezen en slijmbeurzen.

Iedereen die aan sport doet of een bepaald sportprogramma volgt, moet niet alleen op de hoogte zijn van de voordelen ervan maar ook van de risico’s die hij of zij loopt om geblesseerd te raken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips